29.05.18

Jednoduché jahodové mafiny

Jahôd je všade veľa a toto chutné ovocie nesmie chýbať ani v koláčoch. Ja som sa rozhodla jahody použiť do chutných mafinov.
Ingrediencie: 1 hnček hladkej múky, pol hrnčeka kryštálového cukru, pol hrnčeka mlieka, 60 ml oleja, 1 lyžička vanilkového cukru, pol balenia prášku do pečiva, štipka soli, 300 g čerstvých jahôd,1 vajce

Postup: Rúru predhrejeme na 180 stupňov. V miske si zvlášť zmiešame vajce, olej a mlieko, ktoré potom pridáme k suchým ingredienciam (múke, cukru, prášku do pečiva, vanilkovému cukru a soli). Cesto poriadne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Jahody umyjeme a prekrojíme na menšie časti. Na dno mafinovej formičky dáme lyžicu cesta, na to poukladáme jahody vedľa seba a na to dáme opäť cesto, posledná vrstva sú opäť jahody. Pečieme asi 20 minút.
Tip: Jahody zvyknú padnúť na spodok a mafinová forma sa zvykne premočiť. Dá sa tomu predísť tak, že jahody obalíte v práškovom cukri. Stačí ich však len jemne poprášiť, a keďže cesto je už tak dosť sladké, odporúčam dať tým pádom menej cukru do cesta.

6 komentářů:

  1. Ráno som videla recept od kočky na cizrnové a normálne sa mi o tých muffinoch aj snívalo :D:D Mňam <3

    Klaudia Duranova / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
  2. Jeej, díky moc za ten tip nakonec:D. Vždycky jsem si říkala, jak to udělat, abych neměla jídlo s jahodami promočené:D. Jinak vypadá to skvěle!
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  3. Tie vyzerajú úžasne :) Milujem jahodové recepty!

    www.frenchstyle.eu

    OdpovědětVymazat