Jahôd je všade veľa a toto chutné ovocie nesmie chýbať ani v koláčoch. Ja som sa rozhodla jahody použiť do chutných mafinov.
Ingrediencie: 1 hnček hladkej múky, pol hrnčeka kryštálového cukru, pol hrnčeka mlieka, 60 ml oleja, 1 lyžička vanilkového cukru, pol balenia prášku do pečiva, štipka soli, 300 g čerstvých jahôd,1 vajce
Postup: Rúru predhrejeme na 180 stupňov. V miske si zvlášť zmiešame vajce, olej a mlieko, ktoré potom pridáme k suchým ingredienciam (múke, cukru, prášku do pečiva, vanilkovému cukru a soli). Cesto poriadne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Jahody umyjeme a prekrojíme na menšie časti. Na dno mafinovej formičky dáme lyžicu cesta, na to poukladáme jahody vedľa seba a na to dáme opäť cesto, posledná vrstva sú opäť jahody. Pečieme asi 20 minút.
Tip: Jahody zvyknú padnúť na spodok a mafinová forma sa zvykne premočiť. Dá sa tomu predísť tak, že jahody obalíte v práškovom cukri. Stačí ich však len jemne poprášiť, a keďže cesto je už tak dosť sladké, odporúčam dať tým pádom menej cukru do cesta.
Mňam, musí být výborné.
OdpovědětVymazatNo hned bych ti jeden snědla! ♥
OdpovědětVymazatLittle Dreamer
Ráno som videla recept od kočky na cizrnové a normálne sa mi o tých muffinoch aj snívalo :D:D Mňam <3
OdpovědětVymazatKlaudia Duranova / INSTAGRAM
Jeej, díky moc za ten tip nakonec:D. Vždycky jsem si říkala, jak to udělat, abych neměla jídlo s jahodami promočené:D. Jinak vypadá to skvěle!
OdpovědětVymazatWindy pink style
Mňam, tie vyzerajú úžasne !
OdpovědětVymazatTie vyzerajú úžasne :) Milujem jahodové recepty!
OdpovědětVymazatwww.frenchstyle.eu