15.03.17

Starostlivosť o pery

Naše pery po zime sú popraskané a zničené, aj keď si myslíme, že sú v poriadku, trpia a potrebujú starostlivosť, a to nielen v podobe balzamu. Tu sú tipy, ako si udržať krásne zdravé pery v každom období.
Peeling
Zbaviť sa starej pokožky treba aj na perách, čomu nám napomôže práve peeling. Mnoho ľudí si pokožku na perách odtŕhajú, a tak im ostávajú na vytrhnutých miestach škaredé miestečka, preto je dôležité používať práve peeling. Aj keď peeling na pery je skôr novinkov, už ho má väčšina značiek v ponuke, ak však chcete ušetriť, môžete si vytvoriť aj vlastný. Napr. medový (1 L medu, 1 L cukru, olivový olej) alebo použíť zubnú pastu, ktorá prebytočnú pokožku odstráni.
Výživa
Namiesto balzamov, ktoré nie vždy pokožku hydratujú tak ako sľubujú, si zaobstarať klasickú vazelínu, ktorá pokožku pier lepšie hydratuje a vydrží na perách dlhšiu dobu alebo balzam s obsahom včelieho vosku. Ďalším skvelým tipom je občas si dopriať medovú masku - stačí na niekoľko minúť natrieť pery medom a nechať pôsobiť. Dôležité je pery natierať výživnými balzamami (alebo spomínanou vazelínou) niekoľkokrát za deň. Počas slnečných mesiacov zvolte balzam s SPF faktorom (ideálne 15).
Pozor na rúž
Nie je rúž ako rúž (to isté platí o leskoch). Niektoré rúže a lesky obsahujú lásky, ktoré perám ešte viac škodia a vysušujú ich. Vždy je lepšie investovať do drahšieho lesku a či rúžu a nesnažiť sa ušetriť. Kvalitný výrobok by mal obsahovať oleje a prírodné zloženie. Pozor aj na dlho trvácne rúže, ktoré sľubujú výdrž niekoľko hodín, pravdou však je, že mnohé pery vysušujú, keďže sú robené tak, aby vydržali na perách dlho, neobsahujú vždy prírodné látky.
Vitamíny
V prípade, že sa vám pery stále vysušujú viac než vám príde normálne, zvolte vitamíny. Stačí sa spýtať v lekárni, ktoré vitamíny pôsobia priaznivo práve na pery. Mnohé sú účinné zároveň na nechty či vlasy.
Netrhať!
Množstvo ľudí sa nájde v zlozvyku trhania si pier. Napríklad ja si ich trhám každý druhý deň (musím sa priznať :D), ale pre pery to nie je dobré, trpia a hlavne to vyzerá škaredo.
Neolizovať!
Sliny pery vysušujú a to predsa nechcete.
zdroj: weheartit

17 komentářů:

  1. Vlastní peeling mi moc nešel, tak si chci pořídit scrub z Lushe, je super, že se pak dá i sníst :D O rty jsem se nikdy moc nestarala, naštěstí se tuhle zimu lepším, i když olizuju je pořád :(

    Cosmokočka

    OdpovědětVymazat
  2. Já si chci koupit peeling na rty. Olizuju si je a i si je koušu :D a docela to mám i v oblibě :D bohužel..

    OdpovědětVymazat
  3. Peeling na rty bych někdy ráda vyzkoušela. Pěkný článek, já naštěstí se rty nemám žádný větší problém. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  4. Peeling na pery u mňa zastupuje zubná kefka s troškou olivového oleja. Robí zázraky, vyskúšaj. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  5. Musím se přiznat, že co se týče péče o rty, docela ji zanedbávám :D Jediné, co opravdu dodržuji je aplikace balzámu. Navíc si je olizuju i koušu, je to strašnej zlozvyk, ale nemůžu se toho zbavit :/ Jinak skvělý článek, zkusím se z něho ponaučit :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
  6. A taky nekousat, to je zase můj problém :-/

    Piosek

    OdpovědětVymazat
  7. Ja mám peeling na pery s bambuckým maslom od Mary Kay, a nedám naň dopustiť :) Moje pery po ňom ozaj vyzerajú skvelo a plnšie, čiže bez peelingu by som asi neprežila :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já už dlouho přemýšlím, že bych vyzkoušela nějaký peeling, ale úplně nevím, jestli to je něco, co bych pravidelně používala, tak se mi zatím do toho investovat nechce :) Pravidelně používám jen balzámek na rty od Alverde a bambucké máslo :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  9. No ja si pery olizujem a ano hlavne v zime su strasne suche a palia aj vdaka tomu. Pouzivam viacmenej stale eos alebo hojivy zazrak a som spokojna a zavisla :D

    OdpovědětVymazat
  10. Pery sú podľa mňa jedny z najpríťažlivejších častí na druhom, pokiaľ sú pekné. Preto je určite dôležité starať sa one. Ja používam klasickú vazelínu a tiež hojivý zázrak z Oriflame. Niekedy použijem aj peeling, ktorý mám na tvár aj na pery.

    OdpovědětVymazat
  11. Noojo kousani a olizovani rtu je muj vecnej prooblem :/ chtela bych si poridit nejaky peeling. A miluju jeleni loje a podobny kravinky. Mam jich doma milion :)

    OdpovědětVymazat
  12. Super článok, starostlivosť o pery je pre mňa tá NAJdôležitejšia

    OdpovědětVymazat
  13. Skvelý článok, no áno o trhaní (kúsani) by som vedela hovoriť. ;)

    OdpovědětVymazat
  14. To je ako článok pre mňa, všetko čo sa nemá to robím a mám strašne popraskané pery. Ale neviem sa zbaviť zlozvyku obhryzania a olizovania pier :((
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
  15. Ja som si raz robila peeling s cukrom a kokosovým olejom :-D ale žeby mi to nejako pomohlo nemôžem povedať, preto by som chcela vyskúšať nejaký iný peeling, ale pravdupovediac teraz nejako ani do drogerii nechodím, pokiaľ niečo fakt nepotrebujem... takže ani neviem, či už v takej DMke by som peeling na pery našla. :-D ale súhlasím s vazelínou, tiež mám doma jednu a odkedy ju mám, tak balzamy ani nepoužívam, vždy siahnem po tejto vazelíne. :) Už len kvôli tomu sa mi páči, že vydrží na perách dlhšie a tým ich aj dlhšie hydratuje, ako balzam, ktorý z pier zlezie dosť rýchlo. Och a olizovanie, hryzenie, to je mlj najväčší zlozvyk. :D

    OdpovědětVymazat
  16. Miluji starostlivost o rty a jsem za tento článek hrozně ráda. Sama jsem měla ve zvyku okusovat si rty. Ale naštěstí jsem se toho zbavila. :)

    Lifestyle and beauty

    OdpovědětVymazat