01.08.17

Knihy na letné čítanie

Leto je ten správny čas na čítanie kníh. Máme viac voľného času a tiež cestujeme na dovolenku, ku ktorej jednoducho tá kniha patrí. Mám pre vás zopár tipov na skvelé letné čítanie.

Paula Hawkins - Do vody
...ak máte radi napätie
Dve vraždy na rovnakom mieste rovnakým spôsobom nebudú náhoda. Alebo áno? Autorka knihy Dievča vo vlaku nemá problém udržať v čitateľovi napätie až do poslednej stránky, a to nebude chýba ani v tejto knihe. Na leto je skvelá, lebo na prvý pohľad schladí, no okrem toho nám aj umožní vidieť svet inými očami a ukázať nám, že nič nie je tak, ako sa môže zdať.

Viola Stern Fischerová a Veronika Homolová Tóthová - Mengeleho dievča
...ak vás zaujímajú osudy ľudí, ktorí prežili Holokaust
Viola je židovské dievča, ktoré sa dostane, ako väčšina židov v tej dobe, do koncentračného tábora Osvienčim. Tu zažíva ťažké časy a spozná sa so známym doktorom smrti. V knihe rozpráva svoj príbeh, z ktorého až mrazí. Ako sa jej podarilo prežiť hrozné časy v neľudských podmienkach je obdivuhodné a sila, ktorú v sebe našla výnimočná. Ak máte radi históriu a zaujíma vás 2. svetová vojna, kniha je pre vás ideálna, no musíte sa pripraviť aj na pasáže, ktoré sa nebudú čítať ľahko.

W. Bruce Cameron - A Dog's Purpose
...ak milujete zvieratká
Smrteľný psík s nesmrteľnou dušou rozpráva svoj príbeh a zážitky s ľuďmi. Raz v koži túlavého psa, inokedy ako milovaný maznáčik a pes s dôležitou úlohou. To všetko zažíva jediná duša, ktorá má vždy na svete iné poslanie. Kniha, ktorá je vhodná pre každú vekovú kategóriu a pre milovníkov psov, ktorý si možno uvedomia, že aj ich pes je výnimočný. Na svete je aj rovnomenný film, ktorý tiež stojí za pozretie.

Jay Asher - Mŕtve dievča neklame
...ak máte radi smutné príbehy
O rovnomennom seriáli ste už určite počuli, no málokto vie, že je natočený podľa knihy. Knihu dokážete prečítať za pár hodín, keďže oproti seriálu je pomerne chudobná, no za prečítanie rozhodne stojí, najmä, ak ste ešte nezačali pozerať seriál. Príbeh je nezvyčajný tým, že ho rozpráva mŕtve dievča, ktoré sa rozhodne nahrať pásky, aby vysvetlilo dôvod svojej smrti. Postupne sa tak dozvedáme, kto vlastne za jej smrť môže,










3 komentáře:

  1. 13RW som videla seriál a ten ma velmi zaujal. Mengeleho dievča si chcem tiež už dlhšie prečítať. :)

    ORLLING

    OdpovědětVymazat
  2. O psí duši jsem slyšela, musí to být krásná četba.

    OdpovědětVymazat
  3. Do vody si chci taky precisst. Prvni knizka autorky byla dobrra tak snad i tahle. A Psi dussi mam doma ale asi to nebudu cist nikdy. Bojim se zze by me too zzabilo jak bych byla smutna :/

    OdpovědětVymazat