07.06.17

Čo spraviť s oblečením, ktoré už doslúžilo?

Pozná to takmer každá z nás. Výpredaje a akcie nás lákajú na každom kroku, no keď si prinesiete nové úlovky domov, mnohokrát zistíte, že skriňa je stále menšia a menšia. Keď sa však do nej pozriete, zistíte, že je tu množstvo vecí, ktoré už nenosíte a bolo by na čase niektoré vytriediť. Zrejme prvé, čo vám napadne, je vyhodiť ich, avšak starému šatstvu môžete vdýchnuť nový život mnohými spôsobmi.


1. Urobte výmenu s kamarátkami
Pre vás sa už oblečenie môže zdať obnosené, ale pre vašu kamarátku to môže byť kúsok, po ktorom už dlho túžila. Zorganizujte stretnutie s priateľkami a ponúknite si navzájom veci, ktoré už nechcete. Zároveň je to spôsob, ako prísť k novým kúskom. 

2. Darujte ich na charitu 
Dnes existuje množstvo ľudí, ktorí žijú v chudobe a nemajú peniaze na to, aby si kupovali šatstvo. Preto existujú neziskové organizácie, ktoré pre bezdomovcov či sociálne slabšie rodiny zbierajú oblečenie. Poobzerajte sa vo svojom okolí po podobných možnostiach. Podobne fungujú aj zberné koše v uliciach mnohých miest.

3. Opätovne predajte
Najmä na Facebooku existujú rôzne burzy a skupiny, ktoré združujú ľudí predávajúcich a nakupujúcich veci takpovediac z druhej ruky. Niektoré kusy predáte za symbolické ceny, pri ďalších sa vám však môže vrátiť pomerne veľká časť investovaných peňazí. 

4. Poobzerajte sa po rodinách, ktoré potrebujú pomoc
Môže ísť o susedov, ktorí majú viac detí, o známu, ktorá náhle prišla o prácu, či kohokoľvek iného, kto nemá dostatok peňazí, aby si mohol kúpiť na každú sezónu nové oblečenie. Takéto riešenie je dobré aj pre tých, ktorí príliš neveria organizáciám a radšej odovzdajú dary priamo rodine, ktorá ich potrebuje. 

5. Vytvorte si originálne kúsky
Staré džínsy nemusíte hneď vyhodiť, môžete im na kolenách vystrihnúť diery, či spraviť si z nich originálne šortky. Nápadov je množstvo, niekedy práve takéto staré kusy môžu byť skvelým základom pre vytvorenie nového oblečenia, ktoré ste možno už dlho hľadali v obchodoch.

6 komentářů:

  1. Skvelý článok, určite sú to fajn rady. A niekomu staré oblečenie skutočne pomôže. ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvelý článok:) podľa mňa je to super aj niečo predať, ale hlavne vytvoriť si z toho niečo originálne pretože dnes sa nosí naozaj všetko :)

    ORLLING

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý článek hlavně pro začínající minimalisty. :) Já svoje oblečení hlavně prodávám, pokud je ještě v přijatelném stavu, nebo pak dávám těm, kteří to potřebují. Na DIY ještě úplně nemám odvahu. :D

    AESTHETICxKAT

    OdpovědětVymazat
  4. Pekny članok :), ja sa snazim satstvo vacsinou darovat na diy velmi nemam cas a ani sikovnost
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
  5. Já se snažím oblečení darovat případně prodat, pokud je v zachovalém stavu. :)

    Lifestyle and beauty blog

    OdpovědětVymazat
  6. Ja bych asi daroovala na chariitu :) posledni doobou chodim hodne dobrovolnniicit do ruznych organizaci takk vim jjak mocc je to potreba :) pekny clanek.

    OdpovědětVymazat