01.05.17

Circle

Réžia: James Ponsoldt
Hrajú: Emma Watson, Tom Hanks, John Boyega, Karen Gillan, Patton Oswalt, Bill Paxton, Glenne Headly, Ellar Coltrane, Poorna Jagannathan, Amir Talai, Nate Corddry, Ellen Wong, Regina Saldivar
Obsah: Svet bez hladu. Svet bez vojen. Svet bez chorby. V úchvatnej a najväčšej špičkovej spoločnosti Circle neexistuje problém, ktorý by nebolo možné vyriešiť. Jej technológia má moc doslova zmeniť svet. Práve sem, do zamestnávania snov, nastupuje mladá a ambiciózna dievčina Mae. Šéf a zakladateľ spoločnosti je vizionár, ktorý vybudoval v Circle raj na Zemi a ktorý túži po dokonalom svete. Jeho recept na pokrok a šťastné a spokojné ľudstvo je svet bez tajomstiev, úplná otvorenosť a transparentnosť všetkých ľudí, zdieľanie a sledovanie. Mae je obklopená vymoženosťami supermodernej spoločnosti. Ohromené ideály a reciprocity na návrh samotného šéfa Kruh zapojí do experimentu, ktorý by mohol rozšíriť do celého sveta šťastie a pokrok v Circle. Súčasne s tým začína stretávať tajomného muža. Stane sa jej nový život fiktívnym snom alebo dostane príchuť hororových nočných môr? Bude mať kruh, do ktorého vstúpila, cestu von?

Môj názor: Na film som išla s tým, že som nevedela o čom bude. Jeho téma má však milo prekvapila. Aj keď žijeme v technickej spoločnosti, kde je normálne nemať súkromie, veci vo filme mi prišli cez. No, žiaľ, je to vízia budúcnosti. Filmy s takouto tématikou už môžu prísť niekomu ohrané, lebo je ich naozaj veľa, no tento film nám dal aj negatívny pohľad na rozvoj techniky a ukázal nám, čo môže spôsobiť práve strata súkromia využívaním nových technológii.
Emma Watson v hlavnej úlohe perfektne stvárnila svoju rolu. Je o nej známe, že nevezme len tak hocakú roku. Tom Hanks na druhej strane sa mi do filmu tiež veľmi hodil a zo staršej generácie hercov by som si tam iného ani nevedela predstaviť. O tom, že je skvelým hercom niet pochýb. Výkony niektorých hercov mi však veľmi vadili. Mnohí mi prišli afektovaní, no bolo to zapríčinené aj úlohami, ktoré stvárnili. Bolo to nadšenie zo spoločnosti, v ktorej pracovali. Napriek tomu by som si však vedela v týchto úlohách predstaviť aj lepších hercov.
Tento film by každý z nás mal vziať ako výstrahu do vlastného života. Aj, keď nežijeme v spoločnosti, kde sme non-stop sledovaný, časom sa tak môže stať, dokonca aj bez nášho vedomia.

5 komentářů:

  1. Na tenhle film jsem na facebooku viděla ukázku, a už jen z toho jsem měla husí kůži všude po těle. Částečně mě to i rozesmutnělo při představě, že tohle může být (a zřejmě bude) naše budoucnost :/

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
  2. na tento film sa chystáme s priateľom, lebo podľa obsahu to znie dosť zaujímavo :) tak uvidím, ako ma to chytí
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  3. Já ten film musím vidět! Pořád mi na něj vyskakuje všude reklama !! Upřímně jsem na něj hodně zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
  4. Teší ma že píšes recenzie aj na filmy. Aspoň viem či sa mi oplatí na niečo ísť. :)

    OdpovědětVymazat