03.04.17

Svieži tvarohový cheesecake s jahodami

Dokonalé osvieženie v tomto jarnom období? Čo tak cheesecake? Minulý týždeň som na návšteve u Alex mala česť ochutnať najlahodnejší koláč, aký som doteraz jedla. Tvarohový cheesecake s jahodami. Dokonalosť. Výborná kombinácia sviežich chutí, dokonale sa hodiaca pre túto jar. Túto pochúťku som si zamilovala až tak, že po príchode domov som sa pustila do jeho prípravy. Jediná nevýhoda, ktorú má, je, že by sa mal jesť až na druhý deň. Samozrejme, môžete si ho naservírovať aj pár hodín po „oddychu“ v chladničke, no v plnej paráde si ho vychutnáte až na druhý deň! Poďme si spoločne priblížiť jeho prípravu!

zdroj:lidl.sk


Budeme potrebovať:
KORPUS :
- 200 g maslových sušienok Sondey (zoženiete v Lidli za skvelú cenu)
-125 g roztopeného masla
PLNKA :
- 750 g odtučneného tvarohu Pilos
- 250 g kyslej smotany Pilos (18%)
- 2 vanilínové cukry
- 50 g kryštálového cukru
- 2 vajíčka
- 2 lyžice hladkej múky Castello
POLEVA :
- 100 g čokolády na varenie Fin Carré (52% kakaa)
- 80 ml smotany na šľahanie Pilos
- 50 g zmäknutého masla
NA OZDOBENIE:
- jahody (poprípade ľubovoľne zvolené ovocie) Fantázii sa medze nekladú! J

PRÍPRAVA:
KORPUS
Maslové sušienky zomelieme najemno a zmiešame ichso zmäknutým maslom. Sušienkový základ rovnomerne natlačíme na dno tortovej formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie. Sušienkový korpus dáme zapiecť na 10 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Predpečený korpus necháme vychladnúť.
PLNKA
Medzitým šľahacím mixérom pri nízkych otáčkach vymiešame dohladka tvaroh s kyslou smotanou, vanilínovým a kryštálovým cukrom. Potom za stáleho miešania pridáme postupne po jednom vajíčka a múku. Krém vylejeme na vychladnutý predpečený korpus.
Cheesecake pečieme 50 minút v rúre vyhratej na 170 °C. Po dopečení vypneme rúru, otvoríme dvierka a ešte 20 -30 minút necháme cheesecake v rúre. Potom ho dáme stuhnúť do chladničky min. na 3 hodiny. (ale ako som spomínala, najlepšie cez noc).
Čokoládu nasekáme na malé kúsky a zalejeme horúcou smotanou. Necháme asi 2 minúty postáť, potom miešame, kým sa čokoláda úplne rozpustí. Do ešte teplej čokolády pridáme maslo a vymiešame dohladky.
POLEVA:
Hotový cheesecake môžete servírovať v rôznych „variáciách“! Fantázii sa medze nekladú!

Dúfam, že tento recept odskúšate! Nie je náročný, a pritom chutí tak skvelo! Ak chcete potešiť svojich blízkych, určite sa vám to touto lahôdkou podarí! Tak dobrú chuť!

2 komentáře:

  1. jakože asi sem se zamiloval z receptu <3

    -A- from thatismylifeandblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat