27.04.17

Antiperspiranty bez hliníkových solí = bezpečná varianta!

Nedávno som sa dočítala, že časť kozmetiky, ktorú denno denne využívam, môže veľmi intenzívne škodiť môjmu zdraviu. Prečítala som si o tom viac a rozhodla som sa pre zmenu. Veď na čom záleží viac ako na zdraví? Práve z tohto dôvodu som zmenila pár vecí v mojej kozmetike. Tak šup, preklikajte sa na článok a prečítajte si, čo vám odporúčam.


 Potenie je prirodzený jav, ktorý sprevádza každého človeka. Najmä však v lete. Proti nepríjemnostiam spojeným s potením existuje mnoho prípravkov, ktoré eliminujú nepríjemný zápach. Dlhý čas som nevedela nájsť ten správny antiperspirant. Po čase som zistila aspoň to, že mi najviac vyhovuje, keď je tuhý. Dostala som sa k Rexone. Pravdupovediac som s ňou bola veľmi spokojná, až ký som sa nedozvedela, že všetky antiperspiranty obsahujú hliníkové soli, ktoré vo veľkej miere škodia zdraviu. Hliník sa totižto postupne ukladá do mozgovej kôry a v budúcnosti môže spôsobiť poruchy ako napr. demenciu. Prirodzene, chcela som zistiť, či existujú prípravky, ktoré tento prvok neobsahujú. Hľadala som aj v lekárni, no márne. Nakoniec som sa rozhodla, že tuhý antiperspirant nevylúčim úplne, ale len zminimalizujem jeho požívanie.
Nedávno som sa chystala do zahraničia, a tak som šla do drogérie obzrieť nejaký sprej, ktorý by mohol byť alternatívou za tuhý antiperspirant. Veľkým prekvapením bolo, keď som v drogérii objavila antiperspirant v spreji NIVEA, ktorý neobsahuje žiadne hliníkové soli. Nebol ani drahý (cca 3€). Potom som sa priamo v Nemecku dostala do Rossmannu, kde som našla oveľa širší sortiment produktov bez hliníkových solí ako na Slovensku. My sme vlastne vo všetkom pozadu. :) Vybrala som si ten najlacnejší (1,49€) dúfajúc, že bude stáť za to. A naozaj. V pomere cena a kvalita obstál na jednotku. Som veľmi spokojná a dúfam, že mi vydrží čo najdlhšie. Minimálne do ďalšej návštevy Rossmannu. :) Baby, aj vám odporúčam, ak ste o tom ešte netušili, kúpiť si bezhliníkové produkty a neškodiť tak vlastnému zdraviu. :) Teším sa na vaše reakcie!

3 komentáře:

  1. Diky za tip na Isanu, vyzkouším! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Isanu som ešte nevidela, a nejak ma ani neoslovila. Osobne používam dezodoranty, no výhradne prírodné. Neviem,... V tomto prípade ide o vec, na ktorej si potrpím, aj za možnosť, že nebudú také účinné ako tieto chemické. No veľmi sa mi páči, že práve tieto neobsahujú hliníkovú soľ

    Čo je dobré to musím mať :)

    OdpovědětVymazat