08.03.17

7 vecí, ktoré nerobia šťastné páry

Každý, kto je vo vzťahu (alebo aj nie je), má určité predstavy o tom, ako vyzerá šťastie v spoločnom živote. Tieto predstavy sa nemusia u každého zhodovať. Ja som si však pre vás pripravila môj zoznam toho, čo si myslím, že skutočne šťastní ľudia nerobia (nemyslím tým takých, ktorí sa tak tvária pred okolím). :)

zdroj oboch obrázkov: pixabay.com



Nezdieľajú všetko na sociálnej sieti

Je normálne, ak pridáte na Facebook či Instagram nejakú fotku z výletu, prípadne z romantickej večere a podobne. Ale je snáď potrebné, aby každodenne celý svet videl zábery z tých najbežnejších vecí, navyše okorenené o siahodlhé vyznania lásky? Áno, občas to je romantické, ale myslím, že to skôr vyzerá, že takéto páriky chcú svetu ukázať, ako sa majú radi a často tým zakrývajú to, čo je pod povrchom ich vzťahu.

Upodozrievanie a nedôvera

Jedným z najväčších prehreškov je, ak svojmu partnerovi neveríte. Nikdy vám nedal dôvod žiarliť, no aj tak tajne nahliadate do jeho telefónu? Samozrejme, ak jeden sklamal, dôvera sa naspäť nebuduje ľahko, ale ak ide všetko bez problémov, žiarlivosť je skôr na škodu veci. Hoci v malej miere asi žiarli každý. 

Prílišná kritika

Nie len nedôvera, ale aj kritizovanie aj toho najmenšieho nedostatku na partnerovi je skutočne veľkou chybou. Áno, vo vzťahu by mala panovať dôvera, ktorá nie raz znamená, že tomu druhému povieme aj to, čo je na ňom zlé. Ale ako sa hovorí, všetko s mierou. Najmä o tom negatívnom treba hovoriť citlivo. Šťastné páry sú k sebe úprimné aj v tých zlých veciach, ale ak kritika vzbudí v tom druhom pocit, že robí všetko zle, tak to prestáva byť v poriadku.

Neprijímajú navzájom svoje názory

Ak jeden výrazne dominuje a názory toho druhého odsúva na vedľajšiu koľaj, je to taktiež znakom toho, že vzťah nie je vyrovnaný a pravdepodobne ani príliš šťastný. Je dôležité vedieť si vypočuť druhého, nech sa už jedná o akékoľvek partnerstvo a v láske je to ešte o čosi podstatnejšie. 

Nehovoria si pekné veci

Nemusí to byť nutne iba to dobre známe "Ľúbim ťa," môže to byť v podstate čokoľvek. Opýtať sa, či ten druhý nie je hladný, aký mal deň, alebo čokoľvek iné, čím ukážete, že sa o svoju polovičku zaujímate. Šťastné páry si tieto drobnosti hovoria denne. 

Klamstvo

Asi najväčším zabijakom každého vzťahu je klamstvo. Ak si aj zradu dokážete odpustiť, už to nikdy nebude také, ako to bolo predtým. Najmä ak sa jedná o skutočne zásadné veci. Treba si vedieť hovoriť veci na rovinu, v šťastných vzťahoch sa všetko dá vyrozprávať. 

Prehnaná aktivita

Ignorovanie jeden druhého, alebo prehnaná pasivita sú zlé, ale ak je jeden až príliš aktívny a doslova uháňa toho druhého, je to ešte horšie. Môže sa stať, že vzťah nebude mať dlhé trvanie. Netreba zabúdať, že hoci ste pár, každý by ste mali mať aj trocha vlastného života. Ak sa jeden jednoducho nemá dnes chuť stretávať, je to v poriadku, každý máme nárok na horšie dni. 


Samozrejme, každý z nás môže mať na túto tému iný názor. Ja som si zvolila tieto body, ale je to naozaj iba môj subjektívny pohľad[. A čo vy? Čo považujete za najväčších zabijakov vzťahu? Čo nemá svoje miesto v šťastnom partnerstve pre vás?

3 komentáře:

  1. To posledne, nebiem ci kazdy mame marok na horsie dni. Neviem co si pod tym predstavit ale ano suhlasim, ze byt 24/7 zaveseni na krku jeden deuheku bez nejakej hodnoty nema zmysel a vztah to dozenie ku koncu

    OdpovědětVymazat
  2. krásne a pravdivé :) ja považujem za zabijak určite nekomunikáciu :)

    OdpovědětVymazat
  3. No, asi se k tomu ani v momentální situaci nechci vyjadřovat, ale ano ano ano. Je to pravda.

    OdpovědětVymazat