16.02.17

Praha, Bratislava, Nitra: čo ponúkli obchody?

Skúškové obdobie je za mnou! A čo s voľným časom? Rada by som vám predstavila, ako som využila tieto chvíle. Venovala som sa mojej obľúbenej vednej disciplíne, ktorú máte isto rady aj vy - áno, sú to nákupy. :) Počas týchto dní som si s mojimi spolužiakmi vyšla do Bratislavy a neskôr sme s Alex a našimi priateľmi išli obdivovať krásy (a obchody) Prahy. Prinášam vám teda prehľad toho, čo som si počas tejto výpredajovej sezóny ulovila. :)

Začnime kozmetikou. V Stovežatej som navštívila predajňu NYX, v ktorej som si zaobstarala tento rúž Soft Matte Lip Cream v odtieni Budapest. Táto kolekcia obsahuje množstvo farbieb nazvaných podľa svetových miest. Mne najviac vyhovujú práve takéto bordové, tmavšie odtiene. Rúž je však na perách bledší, ako pôsobí v tubičke. Neviem, či je to len zvláštnosť odtieňu metropoly našich južných susedov, alebo je to tak pri každej farbe. Nevýhodou pre niektoré nositeľky môže byť, že je naozaj veľmi suchý. Prvý raz som ho mala v kombinácii s balzamom a bol tak akurát, ale potom som si ho dala samostatne a na moje suché pery si to žiadalo viac mastnoty. Ku cti mu však slúži, že je pomerne trvácny a vydrží aj nejakú tú šálku kávy. :)
Cena: 190 kč (cca 7 €)

Primer od Pupy som chcela vyskúšať už dlhšiu dobu. Počas výletu do nášho hlavného mesta som si teda zašla do predajne tejto talianskej značky a neoľutovala som! Veľmi kvalitná podkladová báza, ktorá by mala oživovať pleť má naozaj príjemnú textúru, na prvý pohľad (aj farebne) podobnú klasickému make upu. Môžem iba odporučiť. V ponuke sú aj druhy pre problematickú pleť, na kruhy pod očami a mnoho ďalších...
Cena: 13,90 € ale po zľave, ktorá aktuálne prebiehala ma vyšiel 9,90 €

Zbožňujem takého tričká s "rebrovým efektom". Toto som si zaobstarala pri návšteve Prahy v F&F. Je veľmi príjemného materiálu a navyše v mojej obľúbenej, kráľovsky modrej farbe. 
Cena: 250 kč (cca 9 €)

Ďalší kúsok, ktorý ma ihneď oslovil, bola táto suknička áčkového strihu. Kvetinové vzory v zimnom období príliš nevyhľadávam, ale na leto si rada zaobstarám aj niečo takéto. Pôsobia veselo a... letne. :) Táto ku mne priskočila v bratislavskom Cropp Towne počas výpredajov. :)
Cena: 4,99 €

Hoci som sa vybrala na nákupy práve pre to, že skončilo skúškové obdobie, aj tak som si zaobstarala nohavice, ktoré sú vhodné práve na takéto príležitosti. Mám jedny tmavšie, preto som sa tentokrát rozhodla pre krémový odtieň. Sú v perfektnom slim fit strihu a páči sa mi detail s dvoma gombíkmi, ktorí ma na nich zaujal už na prvý pohľad. :) Tieto nohavice som objavila v našom hlavnom meste v Mangu.
Cena: 35,99 €

Tieto tenisky už nepochádzajú z bezstarostného obdobia prázdnin. Kúpila som si ich v Nitre počas dlhšej prestávky medzi prednáškami. :) Najviac ma na nich zaujalo, aké sú ľahučké a pohodlné. Akoby som chodila v papučiach. :) Sú z Deichmann a okrem vínovočervenej sú dostupné aj vo vojenskej zelenej a mnohých ďalších farbách.
Cena: 22,90 €

Mango vo všeobecnosti patrí k mojim najobľúbenejším obchodom. Zahanbiť sa nedala ani pražská pobočka tejto firmy zo Španielska. Keď som zbadala tieto šaty so zaujímavým vzorom (ktorý žiaľ na fotke nevidieť až tak dokonale), jednoducho som si ich nemohla nekúpiť. :)
Cena: 499 kč (cca 18,50 €)

Poslednú vec, ktorú vám chcem predstaviť, som dostala od priateľa. Obom nám zaobstaral rovnaké slnečné okuliare. Hoci na takýto tvar nie som zvyknutá, veľmi sa mi páčia a myslím, že mi aj pasujú. Sú z New Yorkera.
Cena: 7,99 €






2 komentáře:

  1. Tie nohavice vyzeraju super. Nieco elegantne a kvalitne, co vydrzi dlho. Viac takychto kuskov :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to sis pořídila spoustu úžasných věcí! :) Ta rtěnka od NYX vypadá senzačně, i ta cena je poměrně přijatelná, budu muset do nějaké jejich prodejny taky někdy nakouknout. :)

    OdpovědětVymazat