30.01.17

Outfity s jemným nádychom school look- u

Určite ste už počuli o školských uniformách, ktoré síce na Slovensku nie sú príliš bežnou záležitosťou, no v podstate fungujú za istým, veľmi podstatným účelom. Búrajú rozdiely medzi deťmi z rôznych sociálnych vrstiev. Ako som spomínala, na Slovensku sa tento "trend" zatiaľ nedočkal obľuby. Ja osobne sa tomu teším, pretože by som s tým zrejme mala problém.. Nemám však nič proti tomu, ak sa objavia trendy kúsky s nádychom školských uniforiem, ktoré ozvláštnia outfit na bežný deň. Ako dôkaz vám, drahé dievčatá, prikladám pár fotiek mojich obľúbených kúskov s touto tématikou, ktoré sa dajú kombinovať skutočne vo viacerých variantách.
Samy uznajte, že ak by sme všetci chodili po priestoroch školy rovnako oblečení, chýbala by nám inšpirácia, originalita a najmä - nemali by sme po kom pokukovať :)  A ako je to s vami? Zdieľate môj názor, alebo by ste uniformy uvítali na školách?




Táto kombinácia je mojou najobľúbenejšou. Práve károvaný top s bielym elegantným limcom evokuje školské prostredie. V tomto outfite ho schválne nechávam vyniknúť, preto som zvolila ostatné kúsky len jednej farby. Čierna je nesmrteľná klasika a číra elegancia. Ako iste viete, nič ňou nepokazíte a čo je najdôležitejšie: zužuje! ;) Dôležitými elementami čiernej farby sú čierna neoprénová sukňa a silonkové pančuchy. Ako doplnok som zvolila malú, čiernu listovú kabelku, ktorú som dokonca mala aj na svojej stužkovej. No myslím si, že nepôsobí prehnane elegantne a k tomuto outfitu sa dokonale hodí! Topánky sú veľmi jednoduché a nenápadné s vyššou podrážkou. Neviem ako ste na tom vy, ale ja milujem topánky práve s takýmito podrážkami!
Top - Atmosphere
Sukňa - H&M
Silonky - Pepco
Topánky - F&F
Kabelka - iKabelky.sk


Sivá, sivá, sivá. Hneď po čiernej môj najväčší favorit!  Nosným prvkom tohto outfitu je opäť sukňa evokujúca školskú uniformu. Mám ju zo second hand-u, takže do úvahy pripadá aj možnosť, že bola skutočne jej súčasťou. V tejto sukni som si dokonca zašla do školy písomne odmaturovať! :D Uznávam, môže vám pripadať staromódne a nudne, no ja som do nej úplne zamilovaná. Ozvláštnila som to čiernym látkovým opaskom s mašľou. "Osvetlila" som to mojimi veľmi pohodlným body. Sivé body som volila pre to, aby vynikla sukňa a aby sa pozornosť ostatných upriamila hlavne na ňu.
Sukňa - second hand
body - Topshop


Tak a teraz zmena! Nie je to kombinácia pripomínajúca práve školskú uniformu, ale myslím si, že nie je na zahodenie. Základným elementom sú kraťasy s vintage nádychom karamelovej farby, ktoré sú veľmi pohodlné. Majú o niečo vyšší pás ako zvyknú mať klasické kraťasy, tak som si do nich zastrčila šifónovú blúzku s krásnym vybíjaným limcom, ktorú som dostala práve Alex. Ako topánky som zvolila tzv. "oxfordky" - moje najobľúbenejšie! Vynosila som ich celé leto a celú jeseň. Hodia sa úplne ku všetkému a čo je najlepšie, sú v štýle, ktorý milujem. Ak by sa dalo, kúpila by som si ich ešte tisíc. (A možno aj kúpim! :D).
Blúzka - od Alex
Kraťasy - Topshop
Topánky - CCC

A čo tak konečne nejaké nohavice? Jasné! :) Nohavice sú najčastejšie používaným kúskom môjho šatníka! Nosievam ich pravidelnejšie ako sukne a šaty. Cítim sa v nich viac pohodlnejšie, hoci nevylučujem, že v horúcich letných dňoch vítam sukne a šaty s otvorenou náručou. Sukne nosievam zväčša v zime, k pančuchám alebo silonkám. Poďme však k veci! :D Na fotke môžete vidieť môj veľmi obľúbený top, ktorý môže pôsobiť na nejakú z vás akosi "mužsky". A práve preto som sa doň zamilovala! Na fotke to síce nezazriete, no top je vzorovaný (kohútia stopa, alebo inak pepito). Školský look mu dodáva zas a znova čierny limec a patenty na krátkych rukávoch. Myslím si, že príjemným doplnkom k tomuto outfitu sú práve traky, ktoré sú nie len estetickou záležitosťou, ale taktiež aj veľmi praktickou! :)
Top - ZARA
Traky - Gate
Nohavice - H&M
Baby, ja vám ďakujem za váš čas a dúfam, že sa vám aspoň jeden z týchto mojich jednoduchých outfitov páčil a našli ste si aspoň jeden kúsok, ktorý vás zaujal! Som zvedavá na to, čo vy a školské uniformy, alebo či chodievate občas oblečené v takomto štýle :) Majte krásny týždeň! S láskou Katka!

8 komentářů:

  1. Tvá nejoblíbenější kombinace vypadá moc hezky. I ten poslední outfit je super. Já se do takového stylu vůbec neoblékám. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Fakt skvelé outfity! Mne osobne sa najviac páči posledný :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné outfity, ten poslední je asi nejlepší, ale líbí se mi všechny :)
    lifebymaky.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. káro, káro, káro!!! prosím milujem!
    Ivana xx

    OdpovědětVymazat
  5. Tyto outfity jsou skvělé :) nejvíce se mi líbí ten poslední, asi si budu muset nějaké ty kšandy pořídit, vypadají naprosto úžasně :)

    eLblog

    OdpovědětVymazat
  6. Najviac sa mi páči tá sivá sukňa. Je to strašne classy :)

    OdpovědětVymazat
  7. Naprosto super outfity, hlavně ten s tou červenou halenkou!

    OdpovědětVymazat
  8. Ja by som uniformy rozhodne nechcela, ale taktiež sa mi páčia oufity, ktoré ich evokujú. Ten s tou károvaným tričkom je super:)

    OdpovědětVymazat