08.12.16

Knihy na zimné čítanie

John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle: Nech sneží
Tri vianočné príbehy v jednej knihe. Každý je o niečom inom a je napísaný iným autorom, ale všetky majú súvis a ku koncu sa prepoja. Prvý príbeh ktorým kniha začína sa volá Jubilein expres a napísala ho Maureen Johnson. Príbeh je o dievčati s menom Jubilee, ktorej Vianoce sa skomplikujú a musí cestovať vlakom k svojim starým rodičom. Cesta sa skomplikuje kvôli snehovej kalamite a ona sa ocitne úplne sama v malom mestečku, kde musí čakať kým vlak opäť nespojazdnia.  Druha poviedka s názvom Roztlieskavačský vianočný zázrak je z pera Johna Greena. Je to príbeh o kamarátoch, z ktorých jeden zistí, že šťastie mal po celý čas rovno pred nosom. Poslednú poviedku menom Svätý patrón prasiat napísala Lauren Myracle. Hlavná hrdinka tu objavuje sama seba.

Rachel Cohn, David Levithan: Dash & Lily - Kniha přání
Ďalšia kniha, ktorú majú na starosti viacerí autori, tento krát však len dvaja. Kniha zobrazuje príbeh Dasha, ktorý pracuje v kníhkupectve. Počas jednej smeny, nájde zápisník, v ktorom sa nachádza množstvo úloh súvisiacich s knihami, ktoré sa rozhodne splniť. Plnenie úloh ho
zavedie až k Lily, ktorá je autorkou spomínaného zápisnika.
Jodi Picoult – Vypravěčka
Krásny príbeh, ktorý sa síce neodohráva počas Vianoc ani zimných mesiacov, prečítať sa však dá kedykoľvek a zamýšľať sa nad ním dá ešte dlho po prečítaní. Práve preto som ho vybrala ako jeden zo zimných príbehov, ktoré si treba prečítať. Sage pracuje v pekárstve a pochádza z rodiny so židovskými koreňmi. Vie, že jej babička bola v Osvienčime. Jedného dňa spozná starého muža, s ktorým sa spriatelí. Ten sa jej po čase priznáva k svojim temným tajomstvám. Práve s nimi sa Sage musí vysporiadať. Kniha v slovenčine zatiaľ nevyšla
Kiera Cassová – Selekcia
Nie je krajšie obdobie ako Vianoce na rozprávkové čítanie o obyčajnom dievčati, ktoré sa chce stať princeznou. Hlavnou hrdinkou je America, chudobné dievča, ktoré sa rozhodne prihlásiť do súťaže, v ktorej môže vyhrať a stať sa novou kráľovnou. Nehlási sa sem však, aby vyhrala a získala princa, ale aby pomohla finančne svojej rodine. Veci sa však, ako to býva, skomplikujú.


6 komentářů:

  1. Knihu Nech sneží milujem :) ľahké čítanie, na zimný deň.

    OdpovědětVymazat
  2. ja čítam knihy pomenej, ale práve na toto jesenné,zimné obdobie ma to láka oveľa viac :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  3. Nech sneží by som si rada prečítala a v tomto zimnom období by to muselo byť o to lepšie :)
    DominicaLand

    OdpovědětVymazat
  4. tú prvú od Johna Greena by som si chcela prečítať :) mám ale strašne aj veľa neprečítaných kníh z minulých rokov tak sa do nich cez voľno pustím :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já doporučuju cokoliv od Jo Nesba. Skvělé knihy!

    OdpovědětVymazat