23.09.16

News from last week

Mám za sebou prvý týždeň na vysokej škole. Aby som odpovedala na otázku, na ktorú ste sa ma pýtali tak vám prezradím, že študujem žurnalistiku. Prečo? Sami vidíte, že rada píšem, a práve preto mám tento blog, aj keď nie som ešte taká "oťukaná" blogerka ani pisateľka vo všeobecnosti, dúfam, že práve táto škola mi dá to, čo potrebujem do svojej budúcej vysnívanej kariéry a podarí sa mi ju úspešne vyštudovať. No, a ako dopadol môj prvý týždeň a aké mám dojmy, to vám chcem prezradiť práve v tomto článku.

Prvý deň, utorok, bol pre mňa čistý horor. Keď som zbadala svoj rozvrh, ktorý pozostáva zo 4 dní plných od rána do večera, ľutovala som, že nie som vyučená kaderníčka. No, lenže sa to, samozrejme, potom všetko utriaslo a zistila som, že ten rozvrh zahŕňa aj nepovinné predmety či jazyky, ktoré nemám a podobne. Teda nakoniec mám fajn rozvh a okrem dvoch dní - utorka a stredy, sa dá úplne krásne zvládnuť. Ďalší deň, teda stredu, som si uvedomila, že je vlastne VŠ super, ale to bol asi aj preto, lebo nám asi polka predmetov odpadla, vďaka čomu nám odpadol aj celý ďalší deň - štvrtok. Okrem toho máme super profesorov (a bc.,mgr., doc. a neviem koho ďalšieho, keďže mám ešte problémy s oslovovaním), ktorí sa nám snažia len pomôcť a ukázať, že nič nie je, také strašné ako sa zdá. Myslím si, že to nebude také zle, minimálne tento prvý semester. Do budúcnosti nevidím. Vo všeobecnosti sa mi na VŠ zatiaľ celkom páči. Tiež som sa vďaka vysokej osamostatnila a cítim sa tak nejak dospelejšie. Ranné vstávanie mi však vôbec nechýbalo počas leta :-D
Možno píšem tento článok s kľudným srdcom aj preto, lebo sa mi na druhý pokus podarilo spraviť si vodičák. Aj to s menšími komplikáciami, ale mám to za sebou a už sa len v jazdení zlepšovať a získať prax.
Tu je aj zopár fotiek z môjho posledného fotenia s jedným šikovným fotografom menom Ladislav Smatana, ktorý dokáže perfektne využiť prostredie aj u nás doma na záhrade :-)
Určite blog nezanedbám a plánujem sa aj v blogovaní už len zlepšovať a písať viac článkov, minimálne cez víkendy, ale posnažím sa aj počas týždňa :-)

8 komentářů:

  1. Tak to jsem moc ráda, že se ti na vejšce zatím líbí, tak ať jsi spokojená i dál :) A moc ti gratuluju k řidičáku! :)

    AXE Giveaway | Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Gratulujem k vodičáku!:) a fotky sú náádherné♥ neboj všetko bude dobré, výšku určite zvládneš.
    ORLLING

    OdpovědětVymazat
  3. Gratuluji k řidičáku! Vypadá to, že máš opravdu napilno, ale jsem ráda, že se ti na vysoké líbí. Žurnalistika mi přijde jako velmi lákavý obor, jeden těch, ke kterým bych se sama ráda přiklonila. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Gratulace k řidičáku :) a užívej si vysokou, zvládneš to :)
    eLblog

    OdpovědětVymazat
  5. Přeju ti hodně štěstí na vysoké, ať se ti daří :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já bych nejraději tu školu už skončila! :D Teď to bude nejtěžší, tak čtvrťák je tu, takžeee :( :D Každopádně ti gratuluju k řidičáku - já zatím nemám, a hodně sil a úspěchu na vysoké školy, Alex :)

    Jinak jsem ti psala e-mail, abychom se domluvily na tom vzhledu blogu :) Tak nevím, jestli přišel nebo ne :)

    Měj se v lásce,
    Janet S. ( http://janetsonrisa.blogspot.com/ )

    OdpovědětVymazat
  7. Keď čítam všetky tie články o vysokej škole na jednej strane sa na ňu neskutočne teším pretože to bude podľa mňa dosť rozdielne od strednej a na druhej strane keď čítam koľko toho máte a že ste v škole až do osmej tak som úprimne rada, že ma to čaká až o 2 roky. :)

    https://thefashiontwiins.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  8. Veľa šťastia na výške, neboj, teraz to už bude len lepšie ;)

    OdpovědětVymazat