16.01.16

Nowdays in cinema

Posledné dva týždne som bola v kine na úžasné 2 filmy - Joy, Zmŕtvychvstanie a Piata vlna a v tomto článku, ak ste ich ešte nevideli, vám ich trochu priblížim.

Piata vlna
chloe grace moretz, the 5th wave, and chloe moretz image
Piata vlna je prvou časťou knižnej trilógie z pera Ricka Yanceya, ktorá sa stala obrovským hitom. Zem napadnú mimozemské sily, ktoré urobia všetko preto, aby získali to najcennejšie. Našu planétu. Najskôr vzali ľudom elektrinu a uvrhli svet do chaosu. Potom ovládli mestá a všetko zničili. Tretia vlna prišla v podobe smrtiaceho vírusu, ktorý nakazil státisíce. V štvrtej vlne nepozorovane prenikli medzi ľudí. Cassie je jedna z hŕstky, čo prežila. Potom, ako unesú jej malého brata, musí pozbierať všetky sily a odvahu, aby ho včas vyslobodila zo spárov "tých druhých", pretože piata vlna sa nezadržateľne blíži.
Čítala som aj knihu pred pozretím filmu, ale tá ma nejako veľmi neoslovila, až film mi spôsobil zimomriavky. Bol skvelý, s knihou ho porovnávať nebudem, lebo to už v dnešnej dobe nemá zmysel. Ale bolo tam dosť rozdielov, ale mne to vôbec nevadilo. Bol akčný a človek ani na chvíľu pri ňom nemal pocit, že sa čas vlečie alebo sa dokonca stihol pozrieť na mobil, lebo by mu unikla dôležitá scéna. Rozhodne ho odporúčam!

Joy
Jennifer Lawrence, joy, and bradley cooper image
Film podľa skutočnej udalosti popisuje citovo podmanivú cestu ženy, ktorá je odhodlaná udržať svoju výstrednú a disfunkčnú rodinu pohromade tvárou v tvár zdanlivo neprekonateľným prekážkam. Poháňaná vynaliezavosťou a celoživotným snom Joy nakoniec triumfuje ako zakladateľka miliardového biznisu a dokonca sa jej podarí transformovať vlastný život aj život svojej rodiny.
Jennifer Lawrence je proste Jennifer Lawrence. Úžasná, krásna a moja obľúbená herečka. Možno aj preto sa mi film tak páčil. Jeho téma bola možno tuctová - matka, ktorá chcem zabezpečiť svoju rodinu. Ale to ako ju zabezpečila tuctové rozhodne nebolo - vynašla žmýkací mop a dala si ho patentovať a čo jej to prinieslo, to zistíte vo filme :-D Skvelá vtipná povedzme nie tak úplne komédia. Malá ľudská dráma o žene, ktorá sa nikdy nevzdá a to je to, čo dnes potrebuje vidieť každý.

Zmŕtvychvstanie/Revenant
film, leonardo dicaprio, and the revenant image
Hugh Glass  vyráža v roku 1822 v službách kapitána Andrewa Henryho na lov v snahe získať výhodne predajné kožušiny. Je však napadnutý medveďom a ťažko zranený. Ako zázrakom prežije, ale terén neumožňuje, aby bol prevezený k nevyhnutnému ošetreniu. Kapitán Henry sa snaží svojho zverenca dostať späť na nohy, ale nakoniec najme dvoch žoldnierov, aby ho strážili kým nezomrie a pochovali ho. Tí však Glassa čoskoro opustia. Zostáva sám bezbranný, vážne ranený a zradený...

Vážne mám z tohto filmu stále zimomriavky. Prvé minúty filmu som myslela, že to proste nezvládnem pozerať a zoberiem sa radšej z kina preč (a to už na začiatku). Ale film bol film s veľkým F. Koľko toho dokáže prežiť človek,? Po tom všetkom čo sa mu stane, má stále Glass túžbu žiť a prečo? Pre jednu vec, akú to vám nepoviem, ale odporúčam vám nepozrieť si tento film, ak ste slabé povahy (teda aspoň v kine) alebo máte zrovna problémy zo žalúdkom, lebo bol naozaj nechutný. Trvá 2 a pol hodiny, ale tie hodiny vám ujdú ako nič, to mi verte. A Leo je proste Leo ♥ Šup do kina!

8 komentářů:

  1. na Joy som videla upútavku, zaujala ma veru :) a ešte film Už teraz mi chýbaš.

    OdpovědětVymazat
  2. V kině jsem nebyla snad čtvt století, ale na Revenant musím!

    ChicByJane.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Revenant som videla a súhlasím s tvojimi slovami. Leo si zaslúži Oscara. A Joy by som si tiež rada pozrela. :)
    Simimaus

    OdpovědětVymazat
  4. Na Joy som už niekoľkokrát pozerala a vyzerá to ako veľmi dobrý film ♥
    BEELIEVIN

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkný článek :) já jsem v kině nebyla opravdu hodně dlouho :)

    OdpovědětVymazat
  6. Skvelý výber filmov, na všetky tri mám zálusk. Jen milujem najviac na svete, čiže Joy musím vidieť. Piatu vlnu som videla na ukážkach v kine a vyzerá tiež super na ten štýl ako je Divergencia, Dárca, či Hry o život. A ja už teraz držím palce Leovi, aby vyhral konečne toho Oscara lebo film je vraj neskutočný.:))

    OdpovědětVymazat
  7. Super članok, na zmrtvych vstanie sa chystame s priatelom, tak dufam len, ze to moj zaludok vydrzi...pretoze som velmi slabucka v tomto smere

    OdpovědětVymazat