29.05.17

Ruky a upravené nechty - zrkadlo do ľudskej duše

Zdravé nechty určite spolu so zdravými vlasmi a pleťou patria k základným pilierom najmä ženskej krásy.
Je nesmierne dôležité venovať sa im o niečo špeciálnejšie a skutočne si ich udržiavať upravené. Ich podstatou je pevnosť, lesk a hlavne čistota. Ruky sú ako zrkadlo do ľudskej duše a veľa o Vás prezradia. Preto je veľmi dôležité aby ste ich vždy mali upravené. K mojej starostlivosti o nechty však patria aj laky rôznych odtieňov. Ako sa o vaše nechty staráte vy? 



Starostlivosť o naše nechty nemusí byť náročná a zdĺhavá. Stačí naozaj pár nenáročných krokov, ktoré nám dopomôžu k tomu, aby sme sa nimi mohli pýšiť. Je dôležité: 
1. Neohrýzať si nechty! (to je hádam najpodstatnejší krok! Je viac ako nutné vzdať sa tohto zlozvyku, ktorý nie je pre náš organizmus prospešný ani po zdravotnej a ani po estetickej stránke.)
2. Natierať si nie len pokožku, ale aj nechty! ( možno si to mnohé z vás neuvedomujete, alebo nepraktizujete, ale je veľmi dôležité natierať si nechty olejom - olivovým, kokosovým. Tiež existuje množstvo krémov, ktoré obsahujú prospešný vitamín B.
3. Prijímať vitamín B - nachádza sa najmä v rybách, avokáde a orieškoch.

Tieto tri kroky podľa mňa patria k tým najzákladnejším. Je samozrejme dobré, ak svojim nechtom doprajete aj starostlivosť navyše, ktorou je obyčajná manikúra. (pilníkom vytvarovať nechty do požadovaného tvaru, zbaviť sa prebytočnej pokožky v okolí nechtov, atď...) A čerešničkou na torte sú laky n nechty, ktoré dodajú dámskym nechtom dokonalý finálny vzhľad! Je pravda, že pravidelne lakovanie a odlakovávanie nechtom naozaj škodí, no stačí si zvoliť vhodný odlakovač, ktorý vaše nechty chráni. 
Tieto laky sú v odtieni bordová/červená/ružová/fialová. Vyzdvihnúť musím najmä matný lak na nechty od GABRIELLA SALVETE. Jeho farba je skvostná! Jediné čo mi možno prekáža, že mne osobne na nechtoch príliš dlho nevydrží .
Rad týchto lakov sa nesie v NUDE odtieňoch, alebo tých jemnejších farieb. Tento typ lakov je vhodnejší na každodenné používanie a v súčasnosti je veľmi IN. Ja osobne za seba môžem povedať, že tieto laky využívam najčastejšie. Naozaj sa veľmi ľahko kombinujú a ladia s oblečením, sú nenápadné a vďaka nim vyzerajú ruky jemnejšie. 
Toto je kategória "INÉ" :) Sú to laky, ktoré sa od ostatných líšia a nenosím ich príliš často, len na nejaké príležitosti. Veľmi však odporúčam priesvitný gélový lak od essence TOP COAT, ktorý skutočne vašim nechtom dodá gélový vzhľad.
Kategória čiernych. :) Keď som bola mladšia, zvykla som si nechty lakovať na čierno skutočne veľmi často,. Neskôr som od toho upustila a dnes si nechty čiernym lakom lakujem naozaj len výnimočne, i keď musím uznať, že sa mi na nechtoch veľmi páči a pôsobí elegantne. :) 

Odlakovač na nechty s výťažkom z nechtíka lekárskeho, ktorý vaše nechty nie len šetrí, ale aj chráni.

3 komentáře:

  1. Super článek :)
    thatismylifeandblog.blogspot.cz by -A-

    OdpovědětVymazat
  2. Veľmi dobrý článok aj keď aj mám gelové nechty :)

    OdpovědětVymazat
  3. Napriek tomu, že si množstvo ľudí myslí, že sa nikto nepozerá na ruky, opak je pravdou. Už viackrát sa mi stalo, že som bola v obchode a len tak z ničoho nič ma predavačka zastaví. Wau ako ste si spravila nechty? (Hlavne keď tam mám nejaké ozdoby)

    Katkine kozmetické dobrodružstvá

    OdpovědětVymazat