26.04.17

Gélové nechty: predražená zbytočnosť alebo skvelý a trvácny estetický doplnok?

Gélové nechty dnes nosí nielen množstvo mladých dievčat, ale aj dámy v rokoch, ktoré si týmto spôsobom upravujú svoje ruky. V súčasnosti nechtový dizajn už ani zďaleka nie je len o francúzskej manikúre a nejakom drobnom vzore. Dnes existuje nespočetné množstvo variácií, z ktorých si vyberie takmer každý. Tak ako väčšina vecí, aj gélové nechty majú svoje kladné aj záporné stránky. Dnes som sa rozhodla, že ich pre vás zhrniem. :)
zdroj: weheartit.com


Pozitíva

  • Nechty zostanú upravené po dobu niekoľkých týždňov. Ani pri práci s vodou sa nemôže stať, že by sa farba postupne ošúpala. 
  • Riziko zlomenia tu, samozrejme, existuje, ale je výrazne menšie, ako pri prírodných nechtoch, keďže gélové sú voči nárazom odolnejšie.
  • Skúsená dizajnérka dokáže vytvoriť rôzne kreácie, aké sa doma, iba za použitia laku na nechty, vytvoriť nedajú.
  • Lak je potrebné použiť minimálne raz či dvakrát do týždňa, gél bez problémov vydrží približne tri týždne, alebo dokonca mesiac. Všetko záleží od rýchlosti, akou vám rastú nechty. 
Negatíva
  • Ak manikérka nesprávne aplikuje gél, môžu sa vytvoriť takzvané "bublinky", vďaka ktorým sa necht dokáže ľahko odlúpiť. Takisto sa stávajú aj živnou pôdou pre vznik plesní a iných chorôb, ktoré sa sem najľahšie dostanú prostredníctvom vody. 
  • Veľakrát sa hovorí o tom, že UV lampa, do ktorej sa pri aplikácii vkladajú ruky, môže vplyvom žiarenia spôsobovať rakovinu kože. Pravdou je, že bolo preukázané, že toto žiarenie môže ku tvorbe tohto nebezpečného ochorenia prispievať, ale to by klientka musela stráviť pri stole na úpravu nechtov niekoľko hodín každý deň a byť vystavovaná žiareniu omnoho dlhodobejšie. Pri niekoľkominútovom kontakte raz či dvakrát do mesiaca toto riziko vysoké nie je.
  • Ak sa stretnete s nechtárkou, ktorá nie je vo svojej práci dosť zručná, môže sa stať, že vám príliš silno opíli necht a tým poškodí nechtové lôžko, čo môže byť bolestivé a zároveň spôsobovať problémy pri ďalšom raste nechtov.
  • Žiaľ, aby bol efekt prirodzený a aby umelý necht nepôsobil príliš hrubo, prírodná vrstva sa musí čiastočne opíliť, čím sa prirodzene mierne poškodí prírodný necht. Šikovná manikérka sa však snaží tento proces previesť tak, aby prírodná vrstva trpela čo najmenej a predišlo sa tak prípadnému riziku trvalého poškodenia, ktoré popisujem vyššie. 
Cena: tento faktor som naschvál neuviedla ani ako kladný, ani ako záporný. Na jednej strane je treba si priznať, že nechty od profesionálky nie sú najlacnejšou záležitosťou. Na strane druhej však aj laky na nechty niečo stoja. Ak chcete mať doma veľa farieb, pri kvalitnejších značkách si za veľkú paletu naozaj priplatíte. V prípade verzie od nechtárky si treba pripočítať, že práca jej zaberie minimálne jednu až dve hodiny a vytvára malé umelecké dielko. Takéto niečo teda pochopiteľne nemôže byť zadarmo. Je teda na rozhodnutí každého ako jednotlivca, či je ochotný si priplatiť, respektíve či vyhrajú kladné alebo záporné stránky. :) 

Na záver vám prikladám niekoľko zaujímavých kreácií, ktoré som našla na sociálnej sieti weheartit. com, ktorá je zároveň mojou inšpiráciou pri výbere nechtov aj pre mňa. :)











4 komentáře:

  1. musím povedať, že som mala asi 4 mesiace a bola som veľmi spokojná, síce tá cena ma občas bolela keď som to dávala z výplaty ale stálo to za to. Teraz som si ich dala dole a mám veľmi zničené nechty takže to je veľmi veľké mínus :)
    inak super článok ;)

    OdpovědětVymazat
  2. pri mojej práci by mi asi dlho nevydržali, ani sa mi umelé nechty nepáčia :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nechala jsem si nehty dělat od prosince až do teď. Teď moje nehty začínají trpět, takže jsem se rozhodla je nechat odpočinout. Zničení nehtů je na tom všem asi nejhorší. Z těch obrázků co jsi sem dala jsem měla udělané ty bílé (5. shora) a vypadaly skvěle :)

    Pauline's Tiny World | První blogová giveaway!

    OdpovědětVymazat
  4. mne sa takézo gélové nechty veľmi páčia :) keďže som si ich robila doma tak ani cena pre mňa nebola až takým faktorom škoda však bola to keď mi najký odletel a zobral zo sebou aj časť prírodného nechtu :/ a samozrejme boli potom nechty veľmi veľmi oslabené :/ no a momentálne sa mi realne nechce si ich robiť lebo to zaberá príliš veľa času a keďže mi rastú dosť rýchlo je to aj celkom namáhavé. Ale na nejakú príležitosť je to podľa mňa super :))
    Ivana xx
    Truwoman PINK FB page

    OdpovědětVymazat