24.04.17

3 seriály, ktoré sa oplatí začať pozerať ak...

V poslednej dobe som sa zapozerala do týchto troch skvelých seriálov. Seriály sú úspešné a oceňované, no pre koho sú určené? Tu sú dôvody, prečo vás môžu zaujať.

...máte radi napätie a nečakané situácie
Bates Motel je seriál, ktorý vysiela stanica americká stanica A&E Network od roku 2013 a momentálne beží už jeho piata, žiaľ, posledná séria.
V seriály nájdete napätie, no zároveň neprekonateľnú lásku matky k svojmu synovi, ktoré je však až chorobná. Matka so synom sa rozhodnú založiť si motel v novom meste a zahodiť tak všetky starosti predchádaźajúceho života za hlavu. Čo sa však začne v ich živote diať, netušia ani sami, isté však je, že ostanú prekvapení, rovnako ako ich okolie, ktoré je v nebezpečenstve.
Seriál vás donúti vcítiť sa do mysle psychicky slabého človeka, ktorý pod vplyvom svojej mysle koná skutky, ktoré neskôr ľutuje.
Hrajú: Vera Farmiga Freddie Highmore Max Thieriot Olivia Cooke Nicola Peltz Nestor Carbonell Kenny Johnson

...máte radi škandinávske krimi
Bron je švédsko-dánsky seriál, ktorý začal svoje vysielanie v roku 2011 a v roku 2018 sa chystá jeho 4.séria. 
V každej sérii nájdeme rôzne kriminálne prípady, ktoré sa podobajú práve škandinávskych krimi knihám. Hlavnými postavami sú tu dvaja vyšetrovatelia Martin a Saga a v ďalšej sérii aj iní. Zaujímavou je tu práve Saga, ktorá má svojskú povahu, ktorá vás popri ťažkým prípadom mnohokrát pobaví, no je tu aj množstvo scén, ktoré nie sú zrovna k smiechu. 
Škandinávci sú typickí práve svojími skvelými krimi a ani táto nesklamala. Skvelý seriál pre náročných.
Hrajú: Sofia Helin, Rafael Pettersson, Dag Malmberg, Sarah Boberg, Kim Bodnia, Puk Scharbau, Lars Simonsen

...máte radi príbehy zo stredoškolského prostredia
13 Reasons Why začal svoje vysielanie na americkom Netflixe len tento rok, no ako je zvykom táto stanica naraz vypustila von všetky časti série. Seriál rýchlo zožal veľký úspech.
Príbeh sa odohráva okolo stredoškoláka Claya, ale hlavnou postavou tu je mŕtva študentka Hannah, ktorá pred svojou smrťou nahrala nahrávky každému človeku z jej strednej, ktorí prispel k jej samovražde.
Tento seriál vám dá pohľad do priemernej strednej školy v USA, kde bežnou realitou bývajú aj takéto situácie a šikana, ktoré vedú k samovraždám mladých ľudí. Smutný avšak poučný príbeh.
Hrajú: Dylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navarro, Michael Sadler, Justin Prentice, Devin Druid

7 komentářů:

  1. 13 Reasons Why úplně nadevšechno miluju. Super článek, možná bych někdy v budoucnu chtěla začít i Bates Motel. :)

    AESTHETICxKAT

    OdpovědětVymazat
  2. 13 reasons why je môj snáď najobľúbenejší seriál! :) a Bates motel som nedávno začala pozerať, už som na 3.sérii :)

    OdpovědětVymazat
  3. Znám jen 13 Reasons Why, o kterém jsem nedávno psala článek a za mě je to fakt jeden z nejlepších seriálů, co jsem kdy viděla, pořád se z něj tak nějak vzpamatovávám, vzbudí hodně emocí :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Žiadny z týchto seriálov nepoznám. :)

    OdpovědětVymazat
  5. ANi jeden zo seriálov nepoznám a dokonca som o nich ani nepočula, no musí povedať, že ten tretí s chlapcom ktorý má slúchadlá vyzerá fajn

    OdpovědětVymazat
  6. já koukám na 13RW a naprosto to miluju! :)

    OdpovědětVymazat