19.03.17

Kráska a zviera - Beauty and the beast

Príbeh okúzľujúco krásnej, pôvabnej, múdrej a láskavej Bell (Emma Watson), ktorá sa zamiluje do ohavného zvieraťa. To však vo svojej podstate ukrýva princa a dúfa, že práve Bellina láska prelomí kliatbu, ktorú na celé kráľovstvo dopustila v dôsledku jeho neustupujúcej pýchy krásna čarodejnica. Princ sa zmenil na zviera a celé kráľovstvo sa premenilo na rozličné predmety spolu s ním. Kliatbu môže prelomiť len pravá a opätovaná láska, ktorá sa k zvieraťu dostaví ešte skôr, ako spadne posledný lupeň z nádhernej sýtočervenej ruže. Tento príbeh otriasol svetom a už v podaní slávneho Walta Disneyho si získal srdcia miliónov ľudí a dnes si ho môžete vychutnať takmer vo všetkých kinách v podaní novodobých hercov. 


zdroj: lumiere-a.akamaihd.net
Už ako dieťa som bola zamilovaná do animovanej verzie tejto rozprávky. Príbeh, v ktorom sa kladie dôraz na vnútornú krásu a nie na zovňajšok. Rozprávka, ktorá naučí viac ako sa môže zdať. Už od mala sa mi páčila jej myšlienka: Mať rád nie pre to, aký si, ale preto, akým si. Páčila sa mi sila lásky, ktorá zmenila ohavné zviera spať v krásneho princa, nehovoriac o nádhernej a pôvabnej Bell, ktorá napriek zovňajšku našla lásku k zvieraťu. Videla do jeho vnútra, nahliadla do jeho srdca. Zapálila v ňom lásku. Nenechala sa odradiť. Hneď ako som sa dozvedela, že sa tento príbeh dostal aj do našich kín, mala som túžbu vidieť ho. Včera sa moja túžba splnila a spolu s mojím priateľom sme šli na 90 minútové predstavenie, v ktorom bola v hlavnej úlohe nádherná Emma Watson stvárňujúca Bell a Dan Stevens, ktorý si v tomto príbehu zahral princa/zviera. Herecké obsadenie sa mi veľmi páčilo. Herci naozaj dokonale prežívali príbeh a svoje postavy. Rozprávka bola plná emócií, citu a kreativity. Páčilo sa mi, že to v tomto príbehu s humornými scénami veľmi nepreháňali, hoci by sa ich pár našlo. Boli naozaj nenútené a rozosmiali nie jedno dieťa. A nie len dieťa. :) Vyzdvihnúť musím aj hudbu, ktorá doprevádzala celý dej. Bola muzikálová, živá, posúvala dej dopredu. Kvitujem taktiež celé spracovanie prostredia rôznymi efektami, ktoré dotvárali celej rozprávke nádhernú atmosféru.
                             
zdroj: comingsoon.net
Ak by padla otázka, ktoré spracovanie sa mi páčilo viac - či animované, alebo to novšie - neviem odpovedať. :) Myslím si, že obe verzie majú niečo do seba. S animovanou verziou som spätá už od detstva a poznám ju celú takmer naspamäť. Čo sa týka novšieho vydania, je pravda, že sa nedrží presne spracovania animovanej verzie, ale to je na tom to skvelé. Páči sa mi, že sa v niektorých scénach úplne presne nedržali animovanej verzie. Očakávania sa naplnili a ja som sa v kinosále cítila opäť ako malá. :) Hudba, rozličné efekty, nádherné šaty, krásna Bell, rozprávajúca šálka, šatník, či svietnik - to všetko ma vrátilo späť do detských čias.
Každej z vás, ak ste to ešte neurobili, odporúčam navštíviť kino za účelom pozrieť si toto nádherné prevedenie tej najkrajšej rozprávky akú poznám. :) 



7 komentářů:

  1. Tuto pohádku mám moc ráda a když budu mít příležitost, určitě si na novější verzi zajdu. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Uvažujem, že na ňu pôjdem! ♥ Tak keď sa nájde nejaký parťák.. :DDD
    Girl with pink nails

    OdpovědětVymazat
  3. Jej urcite si tento film chcem pozriet. Trosku rozpravok do zivota nezaskodi :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nebyla jsem na tomhle filmu.. ale kamarádka byla a prý to je super :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem asi jediná, kdo ještě ani neviděl animovanou verzi tohoto příběhu :D Každopádně na film bych se moc ráda podívala, ale do kina se na něj nechystám :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  6. Zboznuju. Pred par dny mi prisla knizka podle filmovyho zpracovani a urcite se chystam do kina. A myslim ze budu mit radsi film nez animovany protoze tam hraje Emma a ta je prostě bozi :)

    OdpovědětVymazat
  7. Na filme som bola nedávno v knihe a bol naozaj krásny. Dabing mi síce veľmi nesadol, ale pesničky boli fajn. :D

    OdpovědětVymazat