01.02.17

Spojenci

Hrajú: Brad Pitt, Marion Cotillard, Jared Harris, Lizzy Caplan, Matthew Goode, Charlotte Hope, Raffey Cassidy, Lasco Atkins, Marion Bailey, Christian Rubeck, Daniel Betts, Miroslav Zaruba, Lukas Johne
Obsah: Píše sa rok 1942 a Max Vatan (Brad Pitt) zoskakuje padákom do dún marockej púšte s cieľom zabiť v Casablanke nemeckého veľvyslanca. V meste sa stretáva s Francúzkou Marianne (Marion Cotillard), ktorá má hrať rolu jeho manželky a pomôcť mu so splnením jeho misie. Predstieranie manželskej intimity a zamilovanosti postupne prerastie v skutočnú vášeň, a preto po ukončení operácie párik spoločne odíde do Londýna, kde sa navzdory vojne zoberie. Ich rodinné šťastie trvá len do chvíle, kedy sa Max dozvie, že aj toto môže byť len dômyselná hra, ktorá by vo finále mohla výrazne ovplyvniť výsledok Druhej svetovej vojny. V tú chvíľu začína jeho zúfalý hon za pravdou a za nádejou, že to, čo o jeho žene tvrdia jeho nadriadení, nie je pravda.

Film v hlavnej úlohe s Bradom Pittom a Marion Cotillard zaručuje kvalitu. A film naozaj kvalitný je. Videla som už množstvo filmov z 2. svetovej vojny, zväčša európske, tento nemožno nazvať americkým, keďže Američan je len hlavný hrdina, odohráva sa však v Európe (Anglicku) a Maroku.
Aj keď je film zameraný na vojnu, výraznejšia v ňom je láska medzi protagonistami. Záľubiť sa v období krutej vojny je ťažké a to, aby láska prežila si žiada veľa úsilia. No, týmto dvom ľuďom, ktorí musia spolupracovať pri jednej misii, sa podarí lásku rozvinúť.
Brad Pitt je skvelý herec, o tom niet pochýb, ale možno by som si v tejto role vedela predstaviť aj mladšieho herca. V niektorých scénach bolo cítiť, že mu už dochádza dych. Naopak, Marion Cotillard sa mi sem perfektne hodila a myslím si, že by jej postavu iná herečka lepšie stvárniť nedokázala.
Dej na začiatku pôsobí inak ako sa bude uberať a práve to človeka zmetie. Ani nevidno, že sa odohráva počas 2. svetovej vojny keďže je na druhom konci sveta, v Maroku, kde tiež zúri vojna a vtieravé myšlienky nemeckých nacistov, no krajina napriek tomu pôsobí krajina kľudnejším dojmom. Práve tu sa stretávajú hlavné postavy, ktoré majú spoločný misiu - zabiť dôležitých členov SS. Podarí sa im to a spoločne odchádzajú preč do Londýna, kde začínajú spolu nový život. Lenže čo ak si vás staré hriechy nájdu a vypomstia sa vám?
V druhej časti sa Max snaží zistiť pravdu rôznymi prostriedkami, ktorého neraz zavedú do vyhrotených situácií. Sledujem tu množstvo akcie, ktorá nechýba ani chvíľu a dve hodiny tak razom prejdu rýchlepšie než si môžeme myslieť.
Film pre milovníkov histórie. laikov či zamilované páry. Každý si v ňom nájde svoje aj keď si na konci trochu poplače.

8 komentářů:

  1. Obsah se mi líbí :) Mám ráda filmy, u kterých není jasné, jak to nakonec vše dopadne.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za tip. Myslím, že by mě film mohl zaujmout. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Na film jsem viděla upoutávku v kině a úplně to asi není film, který bych si pustila.. Ale už jenom z těch ukázek a fotek bych si představovala místo Brada Pitta někoho mladší, nemůžu si pomoc, ale přijde mi strašně vyretušovanej ;)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za tip, o tom filmu už jsem slyšela i dříve a vypadá dost zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  5. určite si film pozriem :)
    http://lifebyvan.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Není tu úplně můj druh filmu, které mám nejradši, ale tak kvůli Bradovi už by to za hřích stálo :))

    OdpovědětVymazat
  7. Tiež sa chytám na tento film. A verím, že Bradovi nedôjde ten dych nikdy. Jeden z mála hercov aj s Tomom Cruisom, na ktorých sa môžem pozerať a starnú s vkusom :)

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkný článek :) zní to zajímavě, vím že na něm byla kamarádka a taky se jí líbil :)

    OdpovědětVymazat