08.02.17

21 tipov na valentínske darčeky

Sviatok zaľúbených je predo dvermi. Najmä pre tých nezadaných je tento deň taký istý, ako všetky ostatné, nájdu sa aj páriky, ktoré taktiež 14. februára neslávia. Pokiaľ však patríte k ľuďom, ktorí sa chcú obdarovať a ešte stále zháňate inšpiráciu na poslednú chvíľu, (ako to obyčajne robím aj ja, hoci tento rok som sa tomu vyhla, ale o tom neskôr) mám pre vás zopár nápadov. :)

zdroj: pixabay

Klasiky v netradičnom prevedení

Pralinky - Kto by nemal rád čokoládu? Ísť do supermarketu a kúpiť zabalenú bonboniéru je veľmi jednoduché. Existuje však aj možnosť navštíviť čokoládovňu a v nej si dať pre obdarovaného zabaliť mix presne takých príchutí, aké má rád. Čokoláda je nesmrteľná klasika, ale v takomto prevedení s ňou určite zabodujete. Pre tých z vás, ktorí majú cestu do Nitry, odporúčam vyskúšať Čokoládovňu Bon Praline a pre tých ostatných ostáva nájsť si blízko svojho domu predajňu s týmito dobrotami, či skúsiť nákup na webe. 
zdroj: pixabay

Drevené doplnky - Nie každý muž je fanúšikom elegantného štýlu obliekania a pre mnohých je skôr trestom, ak si majú dať motýlika či kravatu. Nájdu sa však aj takí, ktorí sa v takýchto veciach priam vyžívajú. Látkový motýlilk, či manžety z kovu sú klasika, ale čo tak vyskúšať ručne vyrábané doplnky z dreva? Ja som na Vianoce objednala takéto prevedenie manžiet pre priateľa a neoľutovala som. Pre viac inšpirácie kliknite sem.


Zážitkové darčeky


Romantická večera s ochutnávkou - Valentín strávený na večeri znie ako klišé. Ale pravda je taká, že mnohé zľavové portály ponúkajú k takémuto menu aj ochutnávku vín, či návštevu wellness centra. Stačí hľadať a môžete prežiť nezabudnuteľný večer.
Pobyt - Víkend v Prahe, v Tatrách či na inom zaujímavom mieste, prípadne pobyt spojený s wellnessom. Možností je dostatok. Navyše, pokiaľ využijete služby zľavových portálov, či skúsite pozrieť stránky, ako napríklad booking.com, takýto výlet vás ani nemusí stáť priveľa peňazí.
Poukážka na masáž - Takýto typ darčeka je, akoby ste niekomu darovali nádherné chvíle a o to nám predsa v prítomnosti milovanej osoby ide. :)
Zoskok padákom - Pokiaľ patríte k adrenalínovejším párom, potom by mohol byť zaujímavou voľbou napríklad tandemový zoskok z lietadla, či podobné aktivity, ako napríklad bungee jumping. Romantika môže mať predsa mnoho podôb.

Ukážte, že patríte k sebe

Tričká/Mikiny pre dvojice
Hrnčeky pre páry - Či už siahnete po jednom, alebo druhom variante, určite takýmto originálnym darčekom vyčaríte úsmev na tvári svojho milovaného.
Spoločný kúsok oblečenia -  V tomto prípade je reč o klasických kusoch oblečenia, či topánok, ktoré si jednoducho kúpite obaja rovnaké. Čo tak, keby ste si kúpili rovnakú mikinu? Existujú modely, ktoré sa predávajú ako pre ženy, tak aj pre mužov. Variant trička vytvoreného špeicálne pre páry sa niekomu môže zdať infantilný, toto môže byť zaujímavou obmenou, najmä určite viac nositeľnou aj pre mužov.
zdroj: weheartit.com

Na mieru vyrábané

Fotka na plátno - Mnohé fotoštúdiá i webstránky ponúkajú službu dať si vytlačiť spoločnú fotku a dať možnosť obdarovaného, aby si ju doma vystavil. Nádherný spôsob, ako ukázať tomu druhému lásku, však?
Vygravírovaná spoločná fotka -  Od môjho priateľa som na výročie dostala v skle vygravírovaný text aj spoločnú fotku. Pre tých z vás, ktorí by takýmto originálnym spôsobom chceli potešiť svoju polovičku, môžete si možnosti darčeka vyhľadať tu.
Je ťažké tento darček zachytiť, ale predsalen som sa o to pokúsila. Naživo vyzerá ešte omnoho lepšie. :)


Víno s vlastným motívom - Víno s kúskami zlata a vlastným textom. Čo tak si na sviatok zaľúbených dopriať takýto luxus?
Vankúše s vlastným textom či fotkou - Alex už v jednom z predchádzajúcich článkov písala o tom, že je možné, aby ste si dali na vankúš vytlačiť motív, aký len chcete. Nech sa páči, odkaz na tento článok je tu.:)

Vlastnoručne vyrábané darčeky - menej náročné

Fotoalbum - Určite ste toho ako pár veľa veľa zažili. Fotoalbum, v ktorom to všetko zhrniete určite zahreje pri srdci a je to aj finančne nenáročný spôsob, ako niekoho potešiť.
Rámik/nástenka s fotkami - Veľmi podobný k predchádzajúcemu darčeku je aj tento. Vložte fotku do rámiku, alebo kúpte korkovú nástenku a dajte na ňu niekoľko fotiek. Takáto pamiatka je určite skvelým spôsobom, ako niekoho obdarovať.
Tabuľka s romantickým motívom (aj hand made) - Tabuľku s vyznaním, ktorú je možné kúpiť, som na ročné výročie objednala svojmu priateľovi z tejto stránky. Avšak podobný darček si môžete vytvoriť aj sami, ak na výkres napíšete svoje vyznanie a potom ho vložíte do fotorámiku. Štýlový ručne vyrábaný darček je na svete. :)

Vlastnoručne vyrábané darčeky - veľmi kreatívne

Spomienková knižka s obrázkami - Vytvoriť fotoalbum nie je také zložité. O niečo časovo náročnejšou verziou je, ak kúpite zápisník, do ktorého nalepíte fotky, pomedzi ktoré napíšete aj romantické odkazy, či nalepíte nejaké spomienkové predmety. Ak kúpite hrubší zápisník a dôjdu vám nápady, nezúfajte. Pokojne môžete obdarovanému nechať odkaz, že tieto strany sú pre neho na doplnenie ďalších spomienok, veď predsa váš vzťah týmto Valentínom nekončí. :)
Krabica plná spomienok - Veľmi podobný nápad ako predchádzajúci je aj krabica plná spomienok. Kúpte veľkú krabicu a vložte do nej spoločné fotky, drobné spomienkové predmety (napríklad prvá spoločná vstupenka do kina, starý lístok na vlak a podobne...). Môžete pridať aj drobnosti, ako napríklad sladkosť, ktorá vám pripomína prvé rande...
Za každý mesiac jeden darček - Môjmu priateľovi som na naše ročné výročie darovala tašku plnú spomienok. 12 mesiac od začiatku nášho vzťahu, preto som mu kúpila 12 sladkých, či slaných pochúťok, ktoré ich pre mňa vystihujú. (Minerálku Jana, keďže je to aj moje meno, či Pikao, ktoré sme jedli, keď sme sa prechádzali vonku ešte skôr, ako sme sa dali dokopy a mnoho ďalších. Každý vzťah je iný, preto každý môže tieto darčeky poňať inak.) Samozrejme, k jednotlivým veciam som aj dopísala krátky príbeh, ktorý vystihuje danú spomienku. Druhý Mikuláš, čo poviete? :)
Na každý deň jeden dôvod, prečo byť spolu - Čo tak napísať svojej láske dôvody, pre ktoré ho milujete? Keď som vlani na Valentína bola s priateľom 2 mesiace, napísala som na každý deň, ktorý sme spolu jeden dôvod. Dnes trvá náš vzťah podstatne dlhšie, takže by to také jednoduché nebolo, ale v takom prípade môžete napísať jeden dôvod na každý mesiac, či na každý rok, ktorý ste spolu. Prípadne to neškatuľkovať na dátumy a napísať toľko dôvodov, koľko chcete. Výber je na vašej kreativite. :)

Extra tip na darček

Love Book - Týmto darčekom som sa tento rok rozhodla potešiť svojho priateľa. :) Žiaľ, asi vám už nestihne doraziť do Valentína, keďže dodacia doba je o niečo dlhšia, nakoľko produkt priletí na Slovensko až z USA. Aká výhoda, že dnes už mnohé spoločnosti sprostredkúvajú odosielanie tovaru do celého sveta. :) Ale čo vlastne táto Love Book je? Ide o veľmi unikátny projekt, v ktorom si vytvoríte kreslené postavičky seba a svojho partnera (alebo aj kamarátky, mamy, či kohokoľvek iného) a následne sa môžete pohrať s tým, ako si nadizajnujete vlastnú knižku. Vy si vyberáte všetko, od obalu knihy, až po stránky s textami a obrázkami, ktoré sa vo vašom vlastnom diele objavia. Na záver si môžete vybrať, či chcete zvoliť tvrdý obal (drahší variant, výroba trvá dlhšie) alebo mäkkú väzbu (lacnejšia, rýchlejšie dodanie). Počet strán, ktoré zapíšete, je neobmedzený. Hoci tento nápad už na Valentína zrejme nezrealizujete (niečo podobné, vyrobené vlastnoručne však môžete nájsť vyššie v mojich tipoch :)), možno tento nápad oceníte niekedy inokedy. :) Ak vás Love Book zaujala, neváhajte kliknúť na ich web.

Aspoň malá ukážka z toho, ako knižka z vnútra vyzerá :)
zdroj: lovebookonline.com

A ako slávite Valentína vy? Obdarovávate sa, alebo príliš tento sviatok neriešite? Ak máte aj vy nejaké ďalšie zaujímavé nápady, čím potešiť svoju polovičku, určite sa o ne podeľte do komentáru. :)




7 komentářů:

  1. Ja s priateľkou sme prešli obdobím drahých valentínskych darčekov a teraz si nedávame nič, len pusu :)

    Flung out of space

    OdpovědětVymazat
  2. Strašně moc se mi líbí, když jsou dva v páru oblečeni stejně. ❤ Super článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ďakujem pekne :) aj mne sa takéto oblečenie páči, jediné čo však zatiaľ s priateľom máme, sú rovnaké okuliare :/

      Vymazat
  3. Já si s přítelem dám jen drobnost, on není zvyklý slavit Valentýn a já ho k tomu nechci nutit :)

    OdpovědětVymazat
  4. Kreativní dárečky jsou nejkrásnější, co ale nemám ráda jsou dárečky "Ukaž, že patříte k sobě". Stejné trička nebo boty? To fakt nee

    OdpovědětVymazat
  5. Pekne tipy, pre mna je asi naj stravit prijemny cas s milovanou osobou. Nic viac nie je potreba :)

    OdpovědětVymazat