08.01.17

Passengers

Obsah: Vesmírna loď Avalon putuje vesmírom s jasným cieľom - nájsť nový domov piatim tisíckam pasažierov hibernujúcich na jej palube. Po poruche systému sa však dvaja z nich nečakane prebudia o 90 rokov skôr. Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence), medzi ktorými postupne vzniká niečo viac než priateľstvo, sa snažia vyriešiť záhadu poruchy, ktorá ich prebudila. Zisťujú však, že loď je v obrovskom nebezpečenstve. Podarí sa im zachrániť životy spiacich cestujúcich?
Hrajú: Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen, Laurence Fishburn

Až v kine som si uvedomila, že som vlastne nevidela ani jeden trailer na film a netuším o čom je, aj keď podobné žánre nemusím, veľmi ma film prekvapil.
Vesmírna loď sľúbujúca pristátie na novej planéte s názvom Domovina II nesie 5000 ľudí, jedného dňa sa však jeden z pasažierov, Jim, zobudí. Jim sa na lodi ocitne úplne sám bez ďalšej živej duše obklopenými len robotmi a tichom. Čo by ste robili v jeho situácií? 
Postavu Jima tu perfektne stvárnil herec Chris Pratt, ktorého som si všimla vo výraznejšej úlohe prvý krát a myslím si, že mu perfektne sadla. Miestami mi tu pripomínal Matta Damona v Marťanovi, ktorý tiež zápasil so samotou po svojom. Okrem toho, že svoju postavu skvelo zahral je aj veľký sympaťák. Jeho postava však samotu nezvládla a rozhodla sa oživiť spolucestujúcu menom Aurora. Jej oživenie nebolo náhodné, keďže si ju Jim zamiloval už cez sklo zisťovaním si informácií o nej a jej predchádzajúcom živote. Prečo sa aj ona rozhodla vyhľadať nové miesto pre život a nechať sa hybernovať sa dozviete z filmu, nie je však tajomstvom, že je spisovateľka.
Keď sa Aurora, ktorú hrá Jennifer Lawrence, prebudí, nie je zo situácie, v ktorej sa ocitla vôbec nadšená. Jim jej tají, že ju zobudil a po roku spolužitia na lodi sa spriatelia. Keď sa však Aurora dozvie za akých okolností sa zobudila, znenávidí ho.
Jennifer Lawrence považujem za jednu z najlepších herečiek súčasnej doby a aj táto rola bola preňu ako stvorená. To ako zahrala psychické zrútenia v tomto filme je pre mňa fascinujúce, chvíľami som pochybovala či sama v dobe nakrúcania nemala nejaká psychické problémy, keďže jej výkon bol naozaj úžasný a úplne presvedčujúci.
Dej filmu je spočiatku pomalý. Jim sa prebudí a hľadá spôsoby záchrany, jeho prvý rok ubehne pomalšie ako rok s Aurorou. Keď ju prebudí, dej ide rýchlejšie. Posledná tretina filmu má asi najrýchlejší spád. Dejú sa nečakané zvraty a napätia sa stupňuje až sa nečakane dostanemku koncu. Práve posledná tretina sa skvelo hrá s psychikou diváka a udržuje v neskutočnom napätí,až do posledného konca. Aj keď má film takmer 2 hodiny, ubehne nečakane rýchlo. A práve koniec film prekvapí najviac.
Okrem skvelého deju, film disponuje aj úžasnou grafikou. Keďže sa ocitáme v budúcnosti, vesmírna loď je zriadená z inej doby a fascinuje na pohľad. Nachádzame tu množstvo technických výdobytkov - hovoriacich robotov a hologramy, servírované postupne...
Film hodnotím veľmi kladne či už kvôli deju, technickým výdobytkom vo filme, či hereckej dvojici. Ideálny film pre páry, keďže zaujme obe pohlavia.:-)

7 komentářů:

  1. Nemám velmi v láske taketo filmy, no podla tvojho opisu vyzera celkom dobre. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na tohle se včera akorát dívala kámoška. Mě by tento film asi nebavil. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Tuším som čítala knihu na podobnú tématiku nie som si istá, či kniha bola predhloha k tomu filmu v každom prípade to vyzerá veľmi zaujímavo. :)

    www.veraparadis.com

    OdpovědětVymazat
  4. Mě tenhle film nenadchl ani v ukázkách, takže jej v kině vynechám :)
    www.littlepieceofmyhappiness.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Film je naozaj božský :) U mňa má taktiež veľké plus

    OdpovědětVymazat
  6. Řekla bych, že film připíšu na seznam filmů, na které se musím kouknout.:)
    Blog na zabití

    OdpovědětVymazat
  7. zrovna cez víkend sme si ho pozreli online aj s priateľom a obom sa nám veľmi páčil, naozaj super dej aj herci, takže za mňa tiež áno :)

    Terka Polak

    OdpovědětVymazat