11.10.16

Filmy na jesenné popoludnie

Čierna labuť
Tento film patrí medzi moje najobľúbenejšie a je to dokonca moja úplne najobľúbenejšia dráma. Milujem balet, práve v tomto filme je však zobrazená tá stránka baletu, ktorú jeho nadšenci nevidia a dokážu ju prežívať len samotnítanečníci. Okrem skvelého deja a niekoľkým filmovým oceneniam sa to oplatí pozrieť aj kvôli úžasnej Natalie Portman. Trochu smutné, trochu psycho, ale za to skvelá "podívaná"!

🍁 🍁 🍁
Hotell
Tento švédsky film je najlepšie si pozrieť v originálnom jazyku, aj keď je možno pre nás švédčina trochu divná, dodá to filmu tú správnu atmosféru. Tiež mierne psycho, ale za to má film skvelé posolstvo a aké to možno veľa ľudí nenájde, ale keď sa budete dávať pozor, objavíte ho aj vy. A keď už nemáte radi švédske drámy, tak to skúste aspoň kvôli Alicii Vikander.
🍁 🍁 🍁
Cirkeln
Zaradím sem ďalší švédsky film. Nie je to preto lebo som v poslednej dobe v Ikey nakúpila kopec vecí za málo peňazí, ale preto, lebo Švédi robia super filmy a do tohto ročného obdobia sa mi hodí aj tento perfektne. Film je podľa rovnomennej knižnej série (ktorú vám tiež odporúčam) a je to trochu fantasy, trochu normálne, trochu pubertálne, ale inak dosť dobré.
🍁 🍁 🍁


The Perks of Being a Wallflower
Film som videla už dávnejšie a knihu, žiaľ, ešte nečítala, ale zarezonoval mi v pamäti a taktiež mi zapadá do tohto rebríčku. Určite ste už o ňom veľa počuli. Okrem toho, že tu hrá skvelá Emma Watson, tak mňa aj rozprakal, čo asi nie je dobrá vlastnosť a vlastne ani nie je smutný, ale to je asi moja divnosť :-D
🍁 🍁 🍁
The Wolf of Walstreet
A aby ste nepovedali, že sú tu len samé vážne filmy, tak prídám aj jeden typ na komédiu aj keď trochu drsnejšia. Ale za to sa usmejete k smrti a hlavne tam hrá Leo. A prečo dobrý film na jeseň? Popravde som nevedela, čo sem zaradiť a pozerala som ho práve pred dvomi rokmi na jeseň, toť vše.

8 komentářů:

  1. Viděla jsem jen The Perks.., ale na Vlka se musím už také konečně podívat! :D Skvělé tipy :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na to ako často pozerám filmy ani jeden z nich som ešte nevidela a celkom známy mi je Vlk z Wall Street..možno si ho v najbližšej dobe pozriem. :)

    www.thefashiontwiins.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za tipy! The Perks of Being a Wallflower miluji!

    OdpovědětVymazat
  4. Videla som len the Perks of Being a Wallflower a je to tak isto svelý film, ako aj kniha - ako sú tam nejaké rozdiely, ale to sa dá odpustiť. Má to krásne myšlienky a je to také autentické.
    Okrem toho som si chcela pozrieť ešte Vlka z Wallstreet a teraz ma celkom zaujal aj Black Swan. ♥♥♥
    DominicaLand

    OdpovědětVymazat
  5. Tento rok mám toho na seba neskutočne veľa takže stíham pozerať televízor iba vo vlaku ak je pripojenie na internet a aj to pozerám najčastejšie niečo po anglicky na YouTube aj keď som z angličtiny dosť zlá takže sa dosť zlepšujemx

    OdpovědětVymazat
  6. Polovicu filmov som už mala možnosť vidieť a stotožňujem sa s tvojim hodnotením :) Tú druhú polovicu si vďaka tebe chcem pozrieť, ďakujem za tipy :) Skvelý filmový výber :)

    OdpovědětVymazat
  7. Vďaka za super typy. the Perks of Being a Wallflower tento film som ešte nevidela ale zaujal ma asi najviac. Ale aj tak by som si radšej najprv prečitala knihu - ja som skor na knihy ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Kromě dvou švédských filmů jsem viděla filmy všechny :) Kord The Perks of Being a Wallflower je moje naprostá srdcovka ♥

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat