29.09.16

Right Student

Ako by sa mala obliekať pravá študentka? Ja ako prváčka na VŠ si začínam obzerať baby z našej školy a zisťujem, že je jednoduché rozoznať nás prváčky, ktoré máme ešte šatník pubertiačiek a tie staršie študentky. Ako by mal teda vyzerať šatník študentky VŠ? To záleží určite od štýlu každej z nás, ale ak sa budeme inšpirovať filmami či seriálmi z tohto prostredia či všímať si klasické módne trendy, môžeme určiť pár kúskov, ktoré nesmú chýbať žiadnej študentke VŠ.

1. Sako
Či už na skúšky alebo iné formálne akcie, sako proste musí mať každá. Najlepšie je jednofarebné - čierne či svetlé.
2. Varsity jacket
Tento názov vám možno veľa nepovie, ale z obrázkov určite viete, čo je to za bundu. Je to super vec, ktorá je znám z amerických filmov, ale už dlhé roky ju vidno aj u nás a je to tiež taká nesmrteľná školská klasika či už na bežný školský deň alebo na mimoškolské aktivity.
3. Ruksak
Jednoduchý ruksak, do ktorého si nachádžame všetko, čo potrebujeme, je super praktická vec a aj keď dnes už možno väčšina báb chodí s taškami a nie ruksakmi, tak je práveže takýto ruksak super originálny. Ja napríklad nosím len ruksaky, málokedy tašky a je to aj lepšie na chrbticu.
4. A-čková sukňa
Sukňa tohto tvaru či už nad kolená alebo dlhšia je klasicka, ku ktorej sa perfektne hodí práve spomínané sako, blúzka a môže sa ísť na skúšky.
5. Károvaná košeľa
To už je klasicka jesene, ale do šatníka každej študentky aj študentka prosto patrí.
6. Biela blúzka
Biela blúzka pod sako je ďalšou klasikou na skúšky či na bežný školský deň.

8 komentářů:

  1. Tenhle článek je přesně pro mě! Sice už jsem na vysoké druhým rokem, ale v prvním roce jsem oblečení moc neřešila, až teď za poslední dva týdny jsem z toho začala úplně "šílet", že nemám co na sebe a chtěla bych změnit celý svůj šatník, abych se cítila lépe :) Ve středu jsem si pár kousků už koupila, ale stejně to ještě pár takovýhle basic kousků bude chtít :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Takáto (vysoko)školská móda sa mi veľmi páči. Sama som skôr ten elegantný typ a už celkovo by sa mi páčilo bývať napr. v anglicku a nosiť do školy uniformu. Tento štýl mám teda veľmi rada, či už na dievčatách, alebo na chlapcoch. ♥
    DominicaLand

    OdpovědětVymazat
  3. Som na strednej ale obliekam sa podobne :D skôr mi niektoré kúsky prídu na mňa neformálne, ale pekné. Mám rada kostými, šaty, saká, kabáty a podobne :) pekný článok

    OdpovědětVymazat
  4. Tiež ma to napadlo minulý rok, keď som začínala :) Postupom času som sa tiež naladila na vysokoškolskú módu a cítim sa v nej nesmierne dobre :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásne kúsky ktoré patria aj medzi moje oblúbené!

    OdpovědětVymazat
  6. Skvelý článok. Najviac sa mi ale páčia tie biele blúzky a rupsačiky :)

    OdpovědětVymazat
  7. u nás na škole sa mi zdá, že buď sa dievčiny obliekajú štýlom "čím staršie tým viac nahodené" alebo "čím staršie tým pohodlnejšie" asi to závisí od osobnosti haha :D ja sa určite radím do tej druhej kategórie :D
    Ivana xx

    OdpovědětVymazat
  8. Tak v takom prípade nikdy nebudem pravá študentka, a to napriek tomu, že sú tie outfity krásne. Keďže vstávam o 5:00 do školy, je mi absolútne jedno čo si oblečiem a tak siahnem po prvom, čo chytím do ruky (také netypické pre ženu).

    Čo je dobré to musím mať aj s novou GA

    OdpovědětVymazat