04.03.16

Citáty na zamyslenie

Mám tu pre vás zopár citátov, ktoré ma v poslednej dobe oslovili a keď sa nad nimi človek zamyslí, má po ich prečítaní lepší pocit.

quote, time, and tumblr image
Pre mňa je pekným miestom moja izba, aj keď som si v nej prežila jedny z tých najhorších chvíľ v mojom živote. Takto cez víkend v nej trávim veľa času, ktoré však zabíjam najmä učením, keď mám však možnosť, nájdem pokoj v mojej veľkej posteli s dobrou knihou alebo s obľúbeným seriálom a v poslednej dobe nemám pri sebe v izbe môj mobil. Povedala som si, že mobil do mojej izby vstúpi len výnimočne, som kľudná, nepozerám naň vkuse, neprihlasujem sa na sociálne siete a nemyká ma pri pípnutí a nie som potom sklamaná, keď je to len smska od operátora. Jednoducho som slobodná na krásnom mieste v mojej izbe bez mobilu (!).

easel and qoute image
V živote som sa naučila, že človek musí zažiť veľmi veľa neúspechov alebo pádov, aby zažil potom tie úspechy. Nie však každý dokáže vydržať ten čas, kedy sa do toho úspešného bodu dostane a to je nesprávne, niekedy stačí len chvíľka trpezlivosti na vyše, lebo cieľ je už za rohom.

sad, qoutes, and sadqoutes image
Každý od života očakáva niečo iné, nie je však dobré držať sa naivných predstáv. Nech je to akokoľvek ťažké, niekedy je jednoduché proste sa vecí, o ktorých vieme, že sa nepodaria, vzdať.

sad qoutes, grouge, and war in mind image
Naša myseľ nám nechce zle, to mi si chceme zle, aj keď nevedomky, tým, že myslíme na zlé a tým, že mysli dovolíme, aby v nej ostali aj potom, čo už na ne myslieť nechceme. Takže je len na nás, myslieť na to dobré a držať si to v hlave...

7 komentářů:

  1. Zaujímavé citáty. A všetky sú také výstižné. Mne sa darí žiť bez mobilu prakticky celý čas, jediné, na čo ho používam, je kontrolovanie času na hodinách v škole. Ale aj tak strávim celkom dosť času na tablete na instagrame a s tým nie som až tak spokojná. Mohla by som si, podobne ako ty, nájsť miesto, kam by som si ho nemohla vziať. Je to skvelý nápad podľa mňa.
    S tým predposledným ani neviem, či súhlasím. Aby bolo jasné, som človek, ktorý pozná realitu, no rád sníva. Mám veľa snov, ale mnoho z nich je takých jednoduchých, ktoré sa dajú splniť každý deň - nie je to nič veľké. Preto mám možno pocit, že sa snov treba držať, ale tiež to asi záleží od každého osobitne. :)
    DominicaLand

    OdpovědětVymazat
  2. Miluju takovéto články, miluju citáty ♥ Moc se mi líbí nápad s tím, abychom v pokoji neměli náš mobil.. to budu muset taky začít dodržovat, protože ikdyž na něm už netrávím tolik času jako dřív, stejně je to víc minut, než bych chtěla..

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. super citáty! you are a victim of your mind..je tak pravdivé!...tiež mám jedno "múdro" na blogu :)

    OdpovědětVymazat
  4. Citáty mám velmi ráda. Dobíjí mě energií :) A tyto jsi vybrala opravdu krásné :)

    OdpovědětVymazat
  5. Miluju citáty a mám je kde to jen jde :D Vždycky mě nakoupnou a nebo mi pomůžou si uvědomit co chci atp.. :)

    Pokud budeš mít čas, koukni ke mně na blog :)
    http://owlsidekick.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Mám moc ráda citáty a ten první, ten je krásný ♥. A jak píšeš o tom mobilu, také bych to potřebovala. Možná by stačilo vypnout internet. V létě se chystáme na chatu do Krkonoš, tak doufám, že alespoň tam si udělám takovou malou odvykačku :).

    Budu ráda, když i Ty zavítáš ke mně na blog :).
    http://es-veronica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat